Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router.

†

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Witajcie, właśnie przed chwilą mój stary router się zepsuł TP-LINK, więc potrzebuję coś nowego.

Co polecacie? Router w granicach 100/200/300zł. Oczywiście jest,aby miał dobry zasięg [dom paru piętrowy].

Opublikowano

Polecam Ci NIE kupować routerów NET-Gear. Ponieważ mają słabe doświadczenie w robieniu produktów sieciowych. Znam modele w których "niby" był port forwarding/triggering a nie można było z niego skorzystać ponieważ w każdym modelu była usterka "hardware/software".

Polecam routery TP-LINK, Pentagram, Linksys i stare dobre CISCO. Nie napisałeś jaki potrzebujesz router ADSL czy DSL. Jeśli DSL to polecam TL-WR1043ND, bardzo wygodny router na pewno będziesz miał zasięg w całym domu. Jeśli ADSL to polecam ci coś w stylu TD-W8961ND.

Oczywiście jeśli wciąż mało mocy i mały zasięg to polecam kupić microtik-a z anteną. Dzięki tym na luzie obejmiesz zasięgiem całe swoje osiedle.

Opublikowano

Ja polecam sprzęt od firm: Pentagram, TP-LINK, Dlink.

Sam mam router TL-WR740N i jestem bardzo zadowolony :)

Kosztuje on około 100zł

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

a to dlaczego, tyle netgearów zamontowałem i jakoś to jedyne które nie sprawiają problemów w konfiguracji i awaryjności od kilku lat

najlepsze i stabilne na pewno CISCO co za tym idzie najdroższe

D-Link i TP-Link w miarę proste iw konfiguracji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a to dlaczego, tyle netgearów zamontowałem i jakoś to jedyne które nie sprawiają problemów w konfiguracji i awaryjności od kilku lat

najlepsze i stabilne na pewno CISCO co za tym idzie najdroższe

D-Link i TP-Link w miarę proste iw konfiguracji

Pamiętam jak moja stara szkoła kupiła 20 netgear-ów. Wszystkie posiadały usterkę jak i w hardware i software. Pare miechów poźniej kupel kumpel kupił netgear dgn-200 jak dobrze pamiętam, Posiadał on wszystkie inne porty zablokowane od standardowych w użyciu. Więc ani gry mu nie działały ani programy. Gdy chciało się wyłączyć firewala to router nie działał i nie przesyłał pakietów do danej stacji. Forwarding i triggering nie działały. Z tego co wiem cała seria DGN-200 itp miały tą usterkę.

Opublikowano

to sa wady routerów ADSL , zwykłe sieciowe ich nie posiadają, jak widać autor nawet nie napisał jaki router ma być

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Najlepiej podaj model starego jak sie nie znasz.

To, ze akurat jeden model mial problemy to nie znaczy ze trzeba od razu mowic ze ten producent robi kiepskie rutery.

Starym, dobrym ruterem jest linksys (cisco) WRT54G. Koledze padl taki po 10 latach pracy 24/7. Malo ktory wspolczesny ruter tyle wytrzyma.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...