Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Przywołanie konia...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki mały problem z przywołaniem konia. Dokładnie chodzi mi o to, że gdy daje na daną księgę do przywołania konia np. wojskową to nie dzieje się nic, gdy daje poprzez okno umiejętności (pod przyciskiem V) przez umiejętność przywołaj pisze mi "Zdobądź konia", gdy wpisze komende z poziomu gm'a /horse_ride 30 (wiem ze do jazdy na danym pozomie konia) to normalnie jezdze schodze z konia i jest gitara, a gdy naciskam na np obrazek konia albo sięgę opancerzonego konia to pisze że to nie jest ten przedmiot bla bla do przywołania konia.

w tabelkach player & player mam wszystko ok (działało na starym serwerze) ustawiony lvl konia, stamina, i wg.

Czym może to być spowodowane? Wiele rzeczy zepsułem, wiele naprawiłem, wiele odbugowałem ale tego wogole nie pojmuje o.O dlatego proszę o pomoc.

Opublikowano

grzebalem w questach, ale nie w tych, pliki mam ze starego serwera (swojego, a ogolnie pliki co umiescil Shittset te z rw3) i wszystko na nim chodzilo :P a teraz sie cos po... ekhm no. w tym jest problem ze nie ruszalem ani w item proto ( rzeczy odnosnie konia, jeździectwa itp) ani questow dotyczących tego, ani game, ani tabelek ... -.^ to jest najdziwniejsze ;p

a wpisz /horse_level <nick> <lvl>

A potem /horse_ride

W lvl wpisz 11 i użyj Księgi Opancerzonego Konia.

Probowalem zanim napisalem na forum, nie dziala...

Dobra, połowe naprawiłem, okazała się literówka w quescie ( na samym początku "quest horse_summom begin" ) ale dalej przywołanie poprzez umiejętność (pod V ) nie działa, dalej pokazuje zdobądź konia ... ;<

Opublikowano

ref. potrafi ktos pomoc, czemu gdy klikam na przywolanie konia (zakladka umiejętności (V)) pisze zdobądź konia, ale gdy przywołuje poprzez księge to działa.

Opublikowano

A próbowałeś robić konia od podstaw tzn

-idziesz do stajennego

-dajesz mu medal -

-zabijasz łuczniki

-czekasz dzień i sprawdzasz czy można przywoływać konia:D być może tylko tak da się to zrobić.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

ale co ten quest ma do przywoływania konia poprzez umiejętność (przywołanie konia) ? bo tam nic nie widzę żeby było odnośnie tego

Opublikowano

ref. potrafi ktos pomoc, czemu gdy klikam na przywolanie konia (zakladka umiejętności (V)) pisze zdobądź konia, ale gdy przywołuje poprzez księge to działa.

A po co Ci to jak przez księgę przywołuje to nie rozumiem w czym problem.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

ja sam akurat posługiwałem się tą umiejętnością od zawsze, a nie każdy robi to przez księgę. przedtem mi to chodziło (przed rozpoczęciem prac przy serwerze) a teraz to tak nie bardzo chodzi. chciałbym sie dowiedzieć od czego to zalezy i na jakiej zasadzie jest zrobione...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...