Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka Phytona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zaczynam od jutra naukę z phytonem i freebsd od czego zacząć ? jakie są komendy ? w czym pisać phytona ? co dobrze robić w freebsd co leprze?

Będzie limit za dobrą poradę :)

Opublikowano

Dziwne pytania. Zacznij od rozeznania z językiem/systemem - podstawowe komendy, pisanie skryptów. Do nauki najlepsza jest książka.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

co chcesz taka prawda, zgodzę się z nim jedynie w kwestii książek, większość poradników w internecie są źle pisane i początkujący który nie miał styczności z programowaniem może się pogubić.

W książkach jest to porządnie tłumaczenie , nie we wszystkich,

jednym wyjątkiem jest portal http://cpp0x.pl/ < polecam

..x..

Opublikowano

Żaden random 2011 i to jeszcze gimbus nie będzie mi kazał wypierdalać.

Żaden random 2011

ja ci nie kazałem i nic do ciebie nie mam to dlaczego masz do mnie ?

..x..

Opublikowano
Żaden random 2011 i to jeszcze gimbus nie będzie mi kazał wypierdalać.

powiedział random 2012.08

co to w ogóle jest. Jakiś wyznacznik wyższości?

Opublikowano

co chcesz taka prawda, zgodzę się z nim jedynie w kwestii książek, większość poradników w internecie są źle pisane i początkujący który nie miał styczności z programowaniem może się pogubić.

W książkach jest to porządnie tłumaczenie , nie we wszystkich,

jednym wyjątkiem jest portal http://cpp0x.pl/ < polecam

No tak, bo przecież w dokumentacji pisanej przez autorów języka jest pełno błędów - nie to co w książkach :ninja:

mjut.png
Opublikowano

powiedział random 2012.08

co to w ogóle jest. Jakiś wyznacznik wyższości?

A widzisz, w dupie byłeś, gówno widziałeś.

2010. Wyznacznik.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

No tak, bo przecież w dokumentacji pisanej przez autorów języka jest pełno błędów - nie to co w książkach :ninja:

ale i tak nie ma na co narzekać, przynajmniej jest:)

ale czego oczekiwać za darmo :(

..x..

Opublikowano

ale i tak nie ma na co narzekać, przynajmniej jest:)

ale czego oczekiwać za darmo :(

psn-network-exploit-facepalm.jpg

To był sarkazm. Nikt nie zna języka lepiej, niż sami autorzy. Z dokumentacji dowiesz się praktycznie wszystkiego.

mjut.png
Opublikowano

Nie ucz się pythona, bo do niczego w życiu Ci nie będzie potrzebny ;-) Jeżeli chciałbyś iść w stronę stron php, jeżeli w programowanie C++ .

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

To był sarkazm. Nikt nie zna języka lepiej, niż sami autorzy. Z dokumentacji dowiesz się praktycznie wszystkiego.

nie chodziło mi o błędy ale o jakim językiem i dla kogo pisany

dla początkującego trzeba prosto pisać i zrozumiale. :)

Nie ucz się pythona, bo do niczego w życiu Ci nie będzie potrzebny ;-) Jeżeli chciałbyś iść w stronę stron php, jeżeli w programowanie C++ .

Nie prawda, php jest przereklamowany.Python jest dobrym językiem.

..x..

Opublikowano

kolejny guru co zna tylko c++ i php i twierdzi, że są najlepsze do wyszstkiego. Jak będziesz chciał napisać prosty skrypt na szybko, to się pierdol z c++ godzinami, a p pythonie zrobisz w paru linijkach

A widzisz, w dupie byłeś, gówno widziałeś.

2010. Wyznacznik.

Jak tam sobie wolisz. Od dziś będę cię nazywał wielkim panem randomem 2k12, wedle życzenia.

Opublikowano

Kurs internetowy, przynajmniej ja się tak uczyłem, a najlepiej jak ma jakieś ćwiczenia dla ucznia, wtedy i teoria i praktyka idzie w parze... Ja się tak nauczyłem + lekka pomoc osób 3 ;)

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Kurs z neta.Nie płacisz i masz,a zaoszczędzone pieniążki wydasz sobie na coś innego.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Python jest wszędzie. Ile razy już widziałem program do którego można było pisać własne pluginy/skrypty W PYTHONIE. I za każdym razem zastanawiam się ile tracę, przez to że go nie znam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...