Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zablokowanie Logow w gg

cygan123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcialbym zapytac czy jest teraz mozliwosc zablokowania wysylania logow przez gg. Bo gralem na haxach na czystym kliencie i mi 130 lv zablokowali, straszna glupota wiem:D. Szukalem na innym forum, mozecie sie domyslec jakim jak to mozna zrobic. Niestety nie mam az tak dobrze opanowanego angielskiego zeby cos znalesc konkretnego a google translator to kpina i moje poszukiwania na nic, wiec prosze was o pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czegoś takiego nie ma. Są jedynie programy które wyłączają gameguarda całkowicie. Niestety poszukaj sam bo odkąd mnie zhackowali to nie ufam tym programom xD Gram teraz normalnie, legalnie.

Opublikowano

Uwierz mi że nie istnieje coś takiego jak logi przez gg jezeli juz powylaczaj procesy zablokuj gameguarda

Opublikowano

Moze nie sam gg, nie znam sie na tym za dobrze bo od niedawna na haxach w cabala gram ale jest takie cos ze w jakims pliku E:\Program Files (x86)\Games-Masters.com\CABAL Online (Europe)\Data\UserData\dlog bodajze w nim zapisuja sie dane postaci ktore pozniej sluza do automatycznego bana jesli cos jest zle, czyli ktos taki jak ja gral na np cabal engine na czystym kliencie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czy ja wiem? Logi z gry są od razu wysyłane na serwer i tam widać kto używa jakich cheatów :) Tylko że na globie jest ich aż tyle że nikt nie nadążyłby ich czytać xD

W ciągu godziny naspami się tam z 200k linijek i weź to przeglądaj...

A jak jest z gameguardem?

Mogę się tylko domyślać. Raczej nie wysyła żadnych logów, aczkolwiek gameguard to program blokujący cheaty (wszystkie nielegalne rzeczy). Czyli zasada jest prosta: masz włączony jakiś nielegalny program - cabal ci się nie odpali. Jakoś nie raz włączyłem cabala z cheat engine lub chociaż ostatnio poblokowali myszki z macro, wywaliło mi poprostu grę, żadnego bana nie dostałem. Jeśli chcesz to rozejrzyj się na necie za programem blokującym gameguarda, teraz jest ich tyle że do koloru do wyboru -,- Oczywiście pobierasz na własną odpowiedzialność, żebyś potem nie beczał że dostałeś bana/zhackowali Cię. A i tak jeśli by cię chcieli zbanować to by cię zbanowali bo i tak wszystko jest u nich, nie w GG. Zresztą sam wiem bo się zna pliki, niestety ep2 ale z cheatami to tak samo jest zapewne na ep8.

To ode mnie na razie tyle xD

Jak masz jakieś pytania to wal śmiało.

Opublikowano

Napisalem przeciez "automatycznego bana" czyli komputer banuje ludzi a na polskim forum cabala pisali ze jakis gm mowil ze takie bany nie zostana wycofane bo jesli takowy wystapil to napewno cheatowalismy. Czyli nikt tego nie czyta poprostu zrobiles cos dziwnego i to jest wpisane w ten dlog to dostajesz bana niestety. Gowno z tego mam ze gg mam zablokowanego, nawet nie zablokowanego tylko poprostu nie wlaczony jest kiedy gram w cabala takze to nie ma nic do rzeczy, przeciez logiczne ze haxuje to mam pewnie go wylaczonego.

Zapomnialem dodac: Bana nie dostaje sie odrazu tylko zazwyczaj albo po 4 dniach czy po 7 jak jest masowe sprawdzanie tego pliku. No to w moim przypadku wlasnie bylo 4 dni;p

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Logów nie zablokujesz. Jedynym sposobem jest włamanie na serwer cabala i usuniecie wszystkich plikow w var/log/cabal... lub zmiana w plikach serwerowych zeby nie zapisywalo logow xD ale to nie jest xw zeby nie umieli tego naprawić xD To serwer tworzy logi. Jak postawie serwa to pokaze jak to jest ^^ Nie da sie bez konsekwencji czitować. Przynajmniej na globie.

Opublikowano

Tak, nie ma możliwości żebyś się ukrył z cheatami (na globie) :)

No chyba że zostaniesz GMem albo znasz admina xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...