Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Kilka funkcji propo AutoIT

.nismo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Chciałbym już napisać patchera w autoit który sprawdzałby rozmiar plików i pozwalał na uruchomienie launchera dopiero po starcie serwera.

I tutaj chciałbym Was poprosić o:

- Odczytywanie wagi pliku z serwera www o nazwie files.txt

- Pobieranie pliku, jeśli waga się różni.

- Uruchomienie danego buttona, po skończeniu pobierania.

- Progessbar+opis patchowania.

To dużo, wiem, jednak to mi bardzo ułatwi pracę. Szperałem nieco i ciężko było cokolwiek napisać.

Liczę na Waszą inwencję. Pozdrawiam.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

Przyda się: Koda(FormDesigner) - Alt + M, _FTP_Connect, _FTP_FileGetSize, Warunki IF...THEN...ENDIF, _FTP_FileGet, Jakiego buttona?, GUICtrlCreateProgress(), GUICtrlSetData, MsgBox lub Koda(FormDesigner) - uruchamiasz za pomocą Alt + M w uruchomionym edytorze.

Więcej informacji dotyczących komend znajdziesz wciskając F1 w uruchomionym edytorze i w indeksie wpisując nazwę komendy.

obraz24.png

Opublikowano

Inetget() - do pobierania plikow z serwera

Potem sprawdzasz jego rozmiar przez FileGetSize - jakos tak

Na Twoim miejscu na serwerze umiescilbym plik tekstowy z nazwami likow i ich rozmiarami. Jezeli rozmiar bedzie sie roznil od tego na dysku - wtedy go usunie i zacznie pobierać z serwera. W ten sposob nie bedziesz musial pobrac pliku najpierw zeby porownac ich rozmiary.

Takie cos moge napisac za jakiś grosz na Paypal czy cos ;)

Ale pewnie w dziale Metin2(po sygnie zgaduje ze o to chodzi) znajdziesz jakies gotowce :)

Opublikowano

Okej, w razie czego się odezwę. Chciałem tylko wiedzieć, jakie i jak wykorzystać te funkcje :)

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

A ja mam autopatchera napisanego, i mogę ci dopowiedzieć.

Odczytywanie rozmiaru zapisanego w pliku na serwerze jest średnim pomysłem. Tak samo jak używanie do tego InetGetSize.

W pierwszym wypadku jest szybko, bo wystarczy pobrać jeden plik. Aczkolwiek po każdym uploadzie trzeba modyfikować jego zawartość, jednak to można zrobić skryptem.

InetGetSize niestety strasznie przymula :/

Integracja z progressbarem jest bardzo prosta, wystarczy użyć pętli While/Do i funkcji InetGetInfo (więcej informacji w helpie)

Uruchomienie buttona = uruchomienie funkcji do niego przypisanej. Polecam do obsługi GUI użyć OnEvent zamiast pętli.

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...