Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] "steamapps is null" przy odpalaniu Garry's Moda

PawQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Jak w temacie mój kumpel ma problem z uruchomieniem Garry's Moda którego kupił dzisiaj na Steamie, podczas próby uruchomienia gry wyskakuje błąd o treści mniej więcej takiej: "Engine error steamapps is null"

Czytałem na różnych forach ale nie znalazłem odpowiedzi, większość ludzi twierdzi iż pomógł im restart steama a innym inaczej się udało naprawić(u kumpla ich sposób nie działa)

Rzuciło mi się też w oczy coś o tym, że aby poprawnie działał Gmod trzeba mieć oryginalne HL2, CSS itd. Czy to prawda ?

z góry dzięki za pomoc,

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak, musisz mieć oryginał. Być może z tego wynika ten problem co do HL2, CSS.

Hmm, spróbuj reinstalacji Steama i defragmentacji dysku.

Niech napisze do supportu, oni będą wiedzieć na czym dokładnie polega problem.

https://support.steampowered.com/

Opublikowano

albo wybierz kompatybilnosc z systemem windows xp, albo reinstall stema

mi na stacionarnym z windowsem xp pomugl reinstall, a na laptopie kompatybilnosc z systemem Windows Xo lub windows nt 5.1

Opublikowano

@Flinn

To jest oryginalny Garry's Mod, dzisiaj został kupiony na steam.(Skorzystam z rady i napiszę do supportu)

@homeg3289

Jak mam wybrać kompatybilność, jak tą grę odpala się poprzez Steam ?!

No chyba, że masz jakiś sposób ?

Opublikowano

Nie trzeba hl2 ani nic podobnego do działania gmoda. Miałem podobnie i pomógł reinstall steama. Niech zrobi kopie zapasową i jak nie podziała niech przywróci. Oczywiście przed reinstalem jeszcze niech pomyśli. Sprawdzę czy u mnie tak jest.

U mnie wszystko tip top nie licząc braku dzwięków ale to podobno garry coś spierniczył.

Aha i czy ma tak ze wszystkimi grami? Jak tylko z gmodem to reinstall steama chyba nic nie da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...