Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPS w grach

Lunner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od momentu otrzymania komputera każda gra jaką uruchamiam działa na wysokich ustawieniach graficznych z prędkością średnią 40FPS. Ostatnio kupiłem sobie BF-a, gra powinna być dynamiczna, a te 30-40 (high) klatek nie do końca mnie zadowala. Spróbowałem więc ustawić rozdzielczość 800x600 i ustawienia superLOW, wgrałem te wszystkie przyspieszacze, komendy, a tu niespodzianka - grać się nie da, pokazy slajdów 8-10 FPS.

Core2Duo e6400 @3ghz

Gainward GT450 (1Gb)

4 GB RAM

Windows 7 x64 (na x86 oraz Viscie, XP gry działają w ten sam sposóB)

Opublikowano

Jak cię nie zadowala 30-40 FPS to złóż mocniejszego kompa. Też mam grafę podobnego pokroju, procesor również i ten FPS zupełnie mi wystarcza.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Nie rozumiesz, ja nie mam potrzeby składania nowego kompa, bo ten mi wystarcza na te Medium/High przy 30-40 FPS-ach. Chciałbym po prostu wyciągnąć jakieś 45-55 przy ustawieniach LOW, tylko problem w tym, że nie mogę ;).

Opublikowano

Skoro nie możesz to po prostu się nie da.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Tylko dlaczego ? Dla mnie to jest nielogiczne...

Gra POWINNA działać szybciej, jeśli nie obciąża mocno zasobów kompa. Znam sporo osób, które BF-a mają, a ciągną go na gorszym sprzęcie niż mój... oczywiście z większą ilością FPS ...

A, teraz nawet na Medium/HIgh (moje normalne ustawienia) gra zaczyna klatkować ;/

Opublikowano

czego ty wymagasz od tego starocia, na dodatek podkręcanego fabrycznie , nic więcej z podobnego rzęcha nie wyciągniesz więc sie ciesz że przynajmniej tyle wyciąga

to nie jest karta do zadowalającej gry w BF3

dokup drugą kartę i połacz je razem w SLI

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Poszukaj w google poradników jak sobie zwiększyć fps , ja mam słaby komputer... athlon 4200+ i hd 4670 na low mam 50 fps dzięki google ps , Nie w singlu ale na multi :)) trzeba też pamietać aby grać na przyzwoitej rozdzielczości (im większa rozdzielczość tym gra gorzej chodzi) dlatego polecam na multi wziąść jak namniejszą :) pozdrawiam

Opublikowano

Pobierz game booster 3 oraz advanced system care 5. Mam fest słaby komp i dzięki temu mogę w hl2 ep2 grać na 30-40 fps a tyle mi wystarcza.

Opublikowano

czego ty wymagasz od tego starocia, na dodatek podkręcanego fabrycznie , nic więcej z podobnego rzęcha nie wyciągniesz więc sie ciesz że przynajmniej tyle wyciąga

to nie jest karta do zadowalającej gry w BF3

dokup drugą kartę i połacz je razem w SLI

Co ty nie powiesz...

Czytasz w ogóle uważnie ? Chce pograć na LOW, a z nieznanego powodu mogę tylko na Medium/High. Wszystkie cleanery w ruchu, system wczoraj instalowany.

Opublikowano

nie jest nieznany powód

skoro gra ci działa w MEDIUM / HIGH przy min minimalnych jego ustawieniach i wykorzystaniu wszystkich maksymalnych możliwości karty , odpalona w LOW będzie działała jeszcze gorzej bo nie ma już czego ograniczać by zaczęła działać lepiej

i to waskie gardło jak to pisze wyżej, procesor w stosunku do karty nie wykorzystuje pełnej mocy obliczeniowej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...