Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dr Mundo vs Nunu

RuSt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W teamfightach nunu ze względu na ult. A w late game moim zdaniem mundo, kupujesz mu itemy pod hp i może 4k nawet wyciągnąć potem atma i ma swoje dmg +slow z tasaka, ulti odnawiające hp, zwiększenie ataku.

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Jeśli chcesz dobrego kolesia w TF, to z tej 2 bierz Mundo. Nunu ma fajnego ulta, ale dostanie CC i już po ulcie :/

Plusy i minusy Ci już kolega wyżej napisał do mundo. :)

Opublikowano

Według mnie nunu jest dobry przez wszystkie fazy gry.

+ heal z Q (potrzeba jednak do tego potworka)

+ slow z E

+ buff na as i ms pod W

+ ulti z ogromnym dmg (600 na 6lv)

+ mobilny

- ulti można przerwać, jednak i tak zada dmg

League of Legends

Opublikowano

Plusy Mundo:

- Wytrzymały

- Dużo HP

- Slow z tasaka

- Obrażenia w czasie

- Ulty Leczy ^^

Nunu:

- Leczy się z "q"

- Dobry pasiv!

- Zajebisty ulty do TF!

- Nadaje się na supporta <Nietypowego>

- Posiada slowa!

Polecam bardziej nunu, aczkolwiek mundo też jest dobry. Kup kogo chcesz, podałem plusy obu champów. Wybór należy do Ciebie.

Opublikowano

@up

Nie powiem Ci teraz dokładnie, ale na pewno mundo ma mniejszy cd.

Nunu robi się pod supporta, więc nie bije dmg. W roli supporta sprawdza się raczej średnio - slow i att. speed.

Pod ap to taka gorsza wersja Katariny. Jeśli ktoś mu nie przerwie ulta to zabija wszystko, ale jednak w większości wypadków ktoś go przerywa.

A Mundo to świetny jungler: szybka jungla, piękne ganki, ogromne survi z ulta. W late trochę słabnie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Czy ja wiem, czy piękne ganki... Nunu pod AP też jest silny. Z "q" po 500 hp się leczysz z "e" po 400 hp bijesz, z "r" po 2k hp bijesz ^^

Opublikowano

Polecam mundo, ale pójdź nim na junglę.

Normalnie sobie junglujesz i w między czasie gankujesz. Ganki są dość łatwe, bo slow co parę sekund robi swoje i łatwo kogoś zabić na początku ze względu na swój potężny dmg dzięki E. No i mundo ma przyjemne skile w jungli.

Opublikowano

W teamfightach nunu ze względu na ult.

Przerwą ci, wyfleshują, nic nie zrobisz. Wg. mnie nunu trudno jest kogoś zabić, bo ma 2 spelle atakujące, ale ulta na 1 cel nie bede zużywał, czyli wychodzi, że 1.

Ja bym Mundo wzął. Harras, mocny slow, pasywka komponująca się z tym ,że zamiast many używamy hp, nieustępliwość i aoe dmg z W, bardzo dużo ad w early z E, ucieczkowy ult.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...