Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Długie ładowanie

XxKoXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dawno nie grałem w Ca i postanowiłem znowu sobie pograć lecz kiedy uruchamiam grę to ładuje się wieki ;/ (Tam gdzie ten żołnierzyk sobie biegnie :P )

Tu podam mój sprzęt:

NVIDIA GeForce GT 430

Intel? Core2 Duo 2.20GHz

Ram 2Gb DDR2

Internet: 4/8MB

Windows XP SP3

I chciałbym też zapytać czemu jak minimalizuje grę to ona mi się wyłącza ? Jest to uciążliwe gdy gadam na Ts a muszę przejść na inny kanał albo przy pisaniu na GG. Za pomoc dam Lajki.

Opublikowano

Spróbuj zrobić reinstall, pobierz Game Boostera i za jego pomocą uruchom CA, może coś pomoże. Dziwne, bo ja mam trochę słabszy komp (2x 2,14) i ładuje się max 10sek.

Co do crashy to chyba każdy tak ma bo Nexon nie ogarnia w ogóle...

Opublikowano

Reinstal nic nie dał ;/ Game Boostera też nic mi nie daje nie wiem czemu :(

A co do crashy to nie każdy tak ma bo mój kumpel ma XP SP3 i mu nie wywala ;/

Opublikowano

CA po włączaj parę razy (włącz i wyłącz), a co do minimalizacji spróbuj pobrać jeszcze raz sterowniki do karty graf.

Opublikowano

Pobierz najnowsze sterowniki graficzne i wyczyść komputer CCleanerem. Możliwe że ca i jakiś program się gryzie.

Opublikowano

Raczej nie ;/ Bo komp niedawno miał formata a kiedyś to samo się działo (Chodzi mi o wyłączanie przy minimalizowaniu)

@PiecuPL

Włączyłem, wyłączyłem i tak kilka razy i dalej ładuje się po 5minut ;/

@Sterowniki są najnowsze ;/

Opublikowano

Ładuje się wieki bo komputer nie za dobry,to że ci się kiedyś szybko lądowało jest spowodowane tym że gra się zmienia ..

z tą minimalizacją to ja bym radził zrobić na nowo formata.

Opublikowano

@UP

Wyłącza mi się tak od roku ;/ Od tego czasu miałem kilka formatów i cały czas się wyłącza ;/

@EDIT

A co jako pierwsze radzicie mi zmienić w sprzęcie żeby szybciej się ładowało i ogólnie zeby szybciej chodził?

Opublikowano

up zmień dysk na ssd bardzo szybko się wszystko ładuje minus mała pojemność (120 gb -300/500 zł) ale windows i inne programy gry będą ładować się i chodzić o 300-400 % szybciej

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...