Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Android na x8.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio tata oddał mi swój stary telefon, jakim jest sony ericsson xperia x8.

Oddał go do jakiegoś serwisu bo coś z nim było, że się wyłączał samoistnie.

Przeinstalowali jego system na 2.1

Wiem ze z androidem jest troche jak z systemem na psp ze mozna go przerabiac. Istnieje tez prawdopodobienstwo bricka.

I tu chciałbym się spytać. Czy opłaca się wgrywać 2.3.7, gwarancji już nie mam, ale tez nigdy nie przerabiałem i nie chcę go zniszczyć. Co można najpierw zrobić aby gdy się nie powiedzie, odzyskać dane?

I słyszałem że jest troche bugow na 2.3.7.

Mógłby ktoś wymienić jakie? Bo jak czytałem że to wi-fi, to chyba nie będę robił bo nie ma sensu mieć takiego telefonu z ktorego nie moge korzystać z wifi.

Opublikowano

Jest roznica miedzy stockowym 2.1 od se a customowym 2.3. Zdecydowanie sie oplaca, jest duza poprawa wydajnosci (tylko trzeba wiedziec jaki soft wgrac).

Jak wgrasz jakis soft i kernel ktore nie beda kompatybilne to moze tak byc ze albo wifi albo gps albo cos tam jeszcze nie bedzie dzialac. W internecie sa wrzucane softy w informacja jaki kernel wgrac zeby soft dzialal w 100% prawidlowo.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

kernel wgra tylko jesli odblokuje telefon

po wersji widać że przymierza się do CM7 którego nie wgra bez odblokowanego bootloadera czyli zacząć trzeba od tego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Okej okej, ale wiecie, wy to rozkminiacie, a ja jeszcze - nie! Jak byście mogli mnie odesłać do jakiegoś tuta i dowloadu zarazem tak, aby kernel i soft był kompatybilny oraz najlepiej najnowszego, by miał jak najmniej bugów.

I odpowiedzcie mi jeszcze, co zrobić aby w przypadku niepowodzenia, odzyskać system i dane?(chociaż danych nie potrzebuje bo nie mam ich dużo, więc najważniejsze to system.)

Opublikowano

android.com.pl , masz porządne forum i dział w którym masz wszystko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...