Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranked - postać

SzybkiKasta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Od kumpli któzy mają dość dużo elo, po 1600 itp, słyszałem że Darius jest za słaby na gry rankingowe to prawda?

Oprócz tego chciałbym się spytać, jakie postacie są najczęściej wybieranymi pod rankedy 5vs5, bo nie moge znaleść.

Pzdr,.

Opublikowano

Darius słaby na rankedach ponieważ , wiekszość wie jak go skontrować np teemo , kayle

najczesciej to chyba lee sin , maokai , ezreal , graves . czyli postacie mająca możiiwość kierowania grą ;)

LM7fs.jpg

Opublikowano

Zależy gdzie grasz, głównie chodzi o to żeby pomagać innym lane'om czyli taki Shen, Nocturne, Twisted Fate, Gankplank(Ulti + teleport), ogólnie bierz teleport na solo top'a bo często sie przydaje :)

Opublikowano

@Up

Proszę cie, potem wychodza tacy ludzie którzy teleporta używają nie po to żeby zgankować czy wspomóc drużynę, tylko żeby wracać na linie, do tego z teleportem masz do wyboru tylko flasha, przez co bedziesz jakieś walki przygrywać jak dostaniesz exhausta czy cuś.

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

2X UP. Powiem Ci że na niektórych postaciach nawet lepszy jest teleport niż flash (ale co ja tam wiem, jestem nerdem z 1500 elo), pooglądaj sobie MYM, tam Kubon zawsze ma teleport i gdzie tf to zawsze jest na nim.

Opublikowano

Moim zdaniem najlepsze na rankedy:

Solo top: Irelia, Yorick

Mid: Akali, Orianna, Ahri

Jungle: Nocturne, Shen, Lee Sin, Malphite, Amumu

Support: Alistar, Taric

AD Carry: Ezreal, Vayne, Graves

Opublikowano

Darius dobry na normal game i na 1200 elo i poniżej

jakie postacie najczęściej ?

morgana gragas anivia ahri amumu malphite le sin alistar blitz sona leona graves kog maw ezreal jax fiz corki

to sa jedne z lepszych postaci tyle :)

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

@up Morgana i jax odpadają, bardzo często bany lecą.

@top

Ogólnie należy dążyć do skontrowania enemy teamu, mocne są też postacie z aoe ulti np. Amumu, Maokai itd.

Opublikowano

Ok dzięki wszystkim za odpowiedzi. A co powiecie na temat Twisted Fate'a ?

Chciałbym wybrać jakaś postać którą bym przeważnie grał Rankedy, i chciałbym ją ogarnąć. Twisteed bardzo mi się podoba, amumu nie przypadł mi do gustu.

Może nowa postać będzie dobra na rankedy?

Opublikowano

Ok dzięki wszystkim za odpowiedzi. A co powiecie na temat Twisted Fate'a ?

Chciałbym wybrać jakaś postać którą bym przeważnie grał Rankedy, i chciałbym ją ogarnąć. Twisteed bardzo mi się podoba, amumu nie przypadł mi do gustu.

Może nowa postać będzie dobra na rankedy?

Nie zaczynaj grać ranedów dopóki nie ogarniesz po kilku postaci na każdą linię. Poszukaj sobie w google, tier list i tam wybierz postać.

Opublikowano

Twisted jest strasznie OP, jeżeli lubisz nim grać to jest to dobry pick na rankedy. Co do porad, to składasz deathfire early wbijasz pasyw z E, i gankujesz bot'a(najlepiej jest sie dogadać z ludżmi, bo często jest tak że ktoś zamiast lee sin'a do jungli może picknąć nocturna, shena. A to bardzo pomaga. Tf'em staraj sie cs'ować bo nim w większości przypadków lane'a wygrywa sie w csie a nie poprzez dominacje w killach. Pushujesz lane'a -> Wycofujesz sie abyś zniknął przeciwnikowi -> Bierzesz gold card -> Pingujesz na EUNE 10x (żeby ludzie ogarnęli że ultujesz) -> Ulti -> AN ENEMY HAS BEEN SLAIN!. Mam nadzieje że ogarniesz :)

Opublikowano

Jeszcze pare lv'li do wbicia, zanim wbiję 30 napewno poprawię taktyke :)

Chciałem się dowiedzieć czy mogę grać rankedy twistem :) Bedę starał się nim grać abygo ogarniać pod Ap i Ad.

Dzięki za rade. Lajk

Opublikowano

Prosze tylko nie buduj twisted fate pod ad !!

To najwiekszy syf jaki mozna zrobic

Pod ap jest milion razy lepszy

Co do rankedow zacznij je grac jak bedziesz mial z 20 postaci i bedziesz ogarnial je wszystkie ...

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Rengar swietny w jungli, na 1 lvl po invade sciagnalem yoricka na combo Q+Q.

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

Ja tam wygrałem 14 rankedów z rzędu Volibearem. Wybijałem się od 850 ELO :P Według mnie bardzo przyjemnie się nim gra na ST wg. mnie jedna z lepszych postaci. W sumie grając rankedy można się przekonać że AoE wygrywa gre:)

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...