Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Odwieczny problem co wybrać KW-1s & T-150

Romanowskika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak już w wielu wypowiedziach na tym forum nikt nie może IDEALNIE wybrać pomiędzy 1 a 2 czołgiem.

Z mojej perspektywy to wygląda tak:

(na zielono zalety, na czerwono wady, a na fioletowo neutralne)

Kw-1s:

-Bardzo mocne działo, jak na czołg ciężki

-Duża szybkość jak na cieżki czołg, gdzieś ok 43km/h

-Mobilność też nawet, nawet

-Wiekość(jest dość niski, a w szczególności z najleprzą wieżą)

-Średni pancerz (wieża ma mocny pancerz, ale ma słabe punkty: koło lufy praktycznie każdy pocisk przebija, wizjer i parę innych małych miejsc)

-Manewrowość(brak danych- wyleciało mi z głowy :P potem poprawię)

-Słaba szybkostrzelność i celność(od razu mówię, nie jest to zabawka dla snajperów)

T-150 (jak dla mnie jeden z najleprzych czolgów 6 tieru)

-Duża manewrowość (przy uleprzeniu czołgu na elitarny)

-Działo no nawet dobre (a w szczególności penetracyjnie, duży % szans na trafienie krytyczne)

-Pancerz i życie (najwieksze ze wszystkich czolgów tieru 6, nie licząc premium)

-Prędkość czołgu ok. 37km/h

-Średnia szybkostrzelność

-celność(też czołg niepolecany dla snajperów)

-Wielkość(jest o jakieś 10cm wyższy od Kw-1s przez co trudniej się nim ukryć)

Podsumowanie:

KW-1s: Czołg idealny dla graczy którzy grają w Plutonach (obstawa czołgu), doskonały na ciasnych mapach (w szczególności do obrony i zaskoczenia przeciwnika). Siejące postrach działo 122mm (czy 124, niepamiętam :P). idealny do obrony bazy. Duża zaleta czołgu, na każdej mapie bardzo dobrze się nim gra jako asysta T-150 te 2 czołgi są razem prawie, nierozbijalne(a szczególnie w większych grupach) Jak większość czołgów ciężkich, dość słabo sobie radzi z lekkimi czołgami(w pojedynke). Niekorzystny dla osób przeprowadzających atak(tym czołgiem), słaby na wolnych przestrzeniach(ale dobrze się sprawdza jak jest obok T-150).

T-150: Czołg idealny dla graczy którzy lubią samowolne akcje(a w szczególności zaskoczenie), dobry na otwartych przestrzeniach(pod osłoną krzaków i z siatką kamuflażową) Dobry na lekkie czołgi(w pojedynke, okrązające go, potrafi obronić się sam przed 2 lekkimi czołgami). Duża zaleta czołgu, na każdej mapie bardzo dobrze się nim gra na ataku, a jeszcze lepiej z asystą KW-1s przy boku. Jak większość czołgów ciężkich nie jest zbyt szybki). Najwięcej życia i mocny pancerz, co ściąga na niego ataki przeciwnika(A w szczególności artartylerii, lecz kiedy jedzie w kolumnie,nie jest tak doceniany).

KW-1s: Idealny czołg na obronę bazy i na atak w ciasnych, uliczkach zakrętach, lub z asystą T-150, Polecany dla osób które, nie wychodzą za bardzo do przodu i współpracują z innymi czołgami

T-150: Bardzo dobry czołg na ataki, jego bojowość rośnie jak asystował mu będzie KW-1s

Polecany dla osób które lubia czasem wyjść na przód i poszaleć(ale trzeba umieć inaczej zostanie z ciebie kupa złomu).

Z dalszymi czołgami takimi jak IS i KW-3 jest dość duża różnica między pancerzem i życiem, a obrażeniami. Jak wybierzecie 1 z tych 2 DALSZE czołgi będą tylko udoskonaleniem POPRZEDNIEGO!!! Zdecydujcie się, czy OFF, czy DEF.

W moich opisach napewno są jakieś błedy i niedociągnięcia, ponieważ piszę to z głowy i mogłem z czymś przesadzić. W razie co poprawić mnie.

Prosiłbym o kliknięcie przycisku: LUBIE TO!

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Poradzilibyśmy sobie bez tych kolorków... Strasznie oczojebne ;P

Ponieważ pamiętam starą świetność KW to jest on lepszy według mnie.

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

jak dla mnie kw1-s z dluga 122 to nigdy nie narzekalem na celnosc jest ona canajmniej srednia a moze nawet i dobra

pozatym nie zaklada sie siatki na ht:

1. i tak nic nie da i zostaniemy wykryci zanim zobaczymy wroga

2. ht nie jest od siedzenia w krzekach tylko od przesuwanie 1 lini w strone bazy przeciwnika

a pozatym juz byl o tym poradnik

860331433165800174608.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...