Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] gragas vs anivia vs shen vs gankplank

kaczorex10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zbyt bardzo się znam na tych postaciach bo grałem tylko Gragasem. Ale powiem Ci tak.

Gragas :

+ odpycha przeciwników z ulti

+ regeneruje sobie manę z W

- na początku wymaga strasznie dużo many

Gangplank :

+ posiada dobre ulti dzięki, któremu można uratować zespół lub wieżę gdy jest zbyt bardzo pushowana

+ odnawia sobie część życia

Minusów to ja do gangplanka nie znam ;p

Shen :

+ posiada skill dzięki, któremu jakby to powiedzieć "NAZNACZNA" wroga i atakujący go sojusznicy uleczają się

+ ulti dzięki któremu osłoni sojusznika i teleportnie się do niego po chwili

Shen wg. mnie minusów także nie posiada.

Anivia :

+ posiada stuna

+ po śmierci stawia jajo na polu walki i jeśli jajo nie zostanie zniszczone może się odrodzić

- burza lodu wymaga dużej ilości many

Jeśli gdzieś coś pokićkałem to proszę mnie poprawić ;)

Opublikowano

kolejny mądry. Jak można porównywac każdą inna postać. Każdą postać jaką wymieniłeś jest do czego innego.. Tank , carry , ap.. W czym gustujesz, a postaci nie ma co zabija na serie , zależy od buildu i przeciwnika...

Opublikowano

Gragas jak i anivia są dobrze na mida. I ja na twoim miejscu wybrałbym tego, który po prostu bardziej mi się podoba z wyglądu i skilli. Na topa wziąłbym Shena bo dobrze sobie na nim radzi i jest bardziej przydatny dla teamu.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Gragas jest postacią, która zabija na combo - Anivia już tak nie - o ile nie ma strasznego feeda, ale wtedy jest już zupełnie niepokonana.

Gragas ze swoich trzech skilli może szybko ubić większość postaci z MID-a natomiast Anivia potrzebuje trafić swoim combo co najmniej 2 razy w krótkim odstępie czasu - jedno combo zabiera zwykle przeciwnikowi 50-70% zdrowia. Dodatkowo odrzut z ulti sprawia, że możemy przemieścić przeciwnika - np. spod jego wieży, spowrotem na linię.

Postać na topa, która ma dmg, bez kosztów zdrowia to chociażby właśnie Shen, którego skill (zdaje się, że W ale nie jestem pewien)

skaluje się z jego maxymalnym zdrowiem. Ogólnie większość postaci uznawanych za solotoperów, ma potężną ilość zdrowia i nieprzeciętny dmg. Warto też wspomnieć o Dariusie - zmorze 90% graczy. 1vs1 jest niemal niepokonany.

Jak już ktoś wspominał - Cho-Gath. Świetny champ z potężnymi przelicznikami AP i darmowym zdrowiem z ulta (kolejno 60-90-120 za stack/do 6 stacków). Ludzie zwykli grać nim jako czysty tank, ale pod AP tanka również świetnie się sprawdzi.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...