Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Maokai vs Nautilus i Orianna vs Karhus

damian1570

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Maokai. Orianna vs. Nautilus. Karthus

Zależy mi na: Dobra jungla i ganki. Silny mid i dobry pick w teamfightach

Dodatkowe informacje: Proszę o wybór po 1 postaci na jungle i mid ,a także uzasadnienie swojej wypowiedzi.

@down : Czytamy ze zrozumieniem maokai vs nautilus jungla. orianna vs karthus mid.( zrobione tak , żeby nie robić 2 tematów).

Opublikowano

Karthus do jungli? 1raz miałem go na rankedzie i nie widziałem go jakoś w roli junglera.

Co do postaci, które wymieniłeś to będzie Nautilus. Masa CC, ogromny dmg a w dodatku jest wytrzymał. W tf robi swoje.

Opublikowano

Wypowiem się co do mida, gdyż jungla to nie mój lane.

Uważam, że powinieneś kupić Oriannę, bardziej przydaje się teamowi w teamfightach, nie jest aż taka miękka jak karthus, q(kulka) masz co ~3.5s

na w masz dobry DMG, slow przeciwnika i w razie ucieczki szybsze chodzenie dla Twojej drużyny, tarcza - bardzo przydatna, nie raz uratowało mi dupsko. Ulti też bardzo przydatne, potrafi przeciwników zgarnąć w "kupę" także dobre jak uciekasz, przerzucić ich do tyłu, jak najbardziej doradzam Oriankę.

Karthus - Miękki, wydłużyli mu r i chyba coś jeszcze znerfili, ale nie jestem pewny, ogólnie easy champion, jak troszkę Orianką pograsz i ogarniesz, to zrozumiesz, że OP champ + funny game nią :)

Opublikowano

Na mida bez wątpienia karthus. W early jest raczej przeciętny, ale potem potrafi ładnie zamieszać. A Orianną teraz już nikt nie gra. Jest zwyczajnie słaba.

Co do jungli:

Obie postacie są bardzo dobre. Wydaje mi się, że maokai będzie lepszy w early, a Nautilius w late game.

Naut potrafi dobrze inicjować, masa cc. I jego właśnie bym wybrał.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Co do jungli w early na pewno lepszy będzie maokai, jednak nautilius jest lepszy w late game.

Na mida polecam oriannę, trudno ogarnąć ale jej combo niszczy.

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...