Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Postacie

Gość Mateu5z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Jestem nowy w BFP4F , ściągnąłem tą grę jakoś godzinke temu i teraz nasuwa mi sie pewne pytanie a mianowicie Jaką postacią grac?

Może powiecie z własnego doświadczenia jaką postać polecacie , i czemu to własnie ją wybraliscie

Z góry dzięki

Opublikowano

Czyli tak :

Snajper - jeśli lubisz przykampić gdzieś, lub strącać dalekie cele.

Mechanik - Prawdziwy exper. Ma RPG i miny którymi z łatwością strąca pojazdy. Na początku dość słaba broń. Expi się bardzo szybko.

Szturmowiec - Właściwie najlepsze bronie, nieskończoność ammo i C4! ;*

Medyk - Ma apteczkę i leczy towarzyszy, też bardzo dobre bronie.

Jak masz pytania to śmiało wal.

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

Żołnierz to klasa uniwersalna, amo ma, hp sobie odrespi, w razie wu i czołg wysadzi. Inne klasy już bardziej polegają na własnych umiejętnościach wiec to tylko twój wybór.

Opublikowano

Ja opisze trochę dokładniej

1.Szturmowiec jest to klasa na krótki dystans jak za równo i na długi.Jest to klasa która może udostępniać innym i sobie ammo można nawet powiedzieć że szturmowiec ma nieskończoność ammo posiada on granaty dymne które kryją nasze oddziały jak by tego było mało ma c4 które juz 4 paczki rozwalają czołg polecane bronie Scar-l pistolet dowolny

2I.Inżynier klasa na krótki długi dystans jest to klasa która posiada słynne RPG które potrafi uratować tyłek i nabić dużo punktów

mając exp bost i rpg boster bardzo szybko expimy inzynier ma również miny pancerne które rozwalają czołg już 2 te miny

polecane bronie M5P +dodatki pistolet dowolny

3.Medyk klasa długi średni krótki dystans klasa ta posiada apteczkę która może uleczyć naszych sojuszników ale zostawiona na pastwe losu i naszego przeciwnika posiada on również defibrylator którym możemy wkrzeszać naszych kolegów z teamu lub zabijać nie przyjaciół

najlepsza jest w medyku flara która po połozeniu w danym miejscu respi nas w nim polecana broń m249 saw xm8 lub fm minimi para pistolet dowolny

4.Czwarta i najefektowniejsza klasa w bf P4F Zwiadowca to klasa na universalny dystans posiada on minę przeciw piechotną (calymore)

która po wejściu na nią przeciwnik zdycha ma też i to co najmocniejsze czyli mortar strike jest to po prostu jak by nalot powietrzny który robi masakrę polecana broń (daleki)m95, gol,l69a1(średni)m24 pistolet dowolny

UWAGI CO DO KLAS

Inzynier:Tutaj jest jedna uwaga gdy wrogi pojazd jest blisko walimy z celownika a gdy daleko naprowadzamy pistoletem strzałkowym i strzelamy celując troche w górę

Zwiadowca:Zawszę lepiej dać 2 claymory niż jeden medyk może się uleczyć i nas zabic najlepiej w wejsciu na kampe dać 2 claymory

2=100%śmierć

P@zdrawiam

Zul

6981b18bffcd4649ca2271c9eb10c431b442985e.png

Opublikowano

@UP

naprawde jesteś takim debilem żeby pisać *karzdym*?

Sniper = campienie rzucasz czujke + claymory i cie od tyłu nie zajdą i campisz :)

Medyk = ma sporo amunicji + może sobie rzucić apteczke + uleczyć swoich z teamu może wskrzeszać co jest bardzo przydatne - tragicznie wolno wyjmuje broń + bez celowania nie da się trafić ....

Mechanik = banalny exp jeśli troche umiesz grać ... rpg rozpieprza pojazdy + miny mp5 najcelniejsza broń :)

Assult = nieskończoność ammo na 12 lvl możesz robić pułapki z c4 stawiasz c4 np na sharq na A i jak zauważysz że ktoś przejmuje A to włączasz c4 i JEEEEB / za 3 umki możesz w 2 drzewku odblokować *nie wiem jak to się nazywa* możesz wezwać wsparcie czyli jeśli to włączysz to przez pare sek osoby które koło cb dedły zrespią się na tobie :)

@UP@UP

ja mam inną technikę kładziesz claymory odrazu po skrzyżowaniu 1 i potem w drodze do twojego campowiska .... jeśli nagle mi się pojawi że komuś 90hp zabrało to schodze 1 hit z pistoleta i dead... w ten sposób claymory można oszczędzać :)

YAY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...