Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Instalacja addonów

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym tutorialu opiszę jak wgrywać addony do Gmoda.

Po pierwsze wchodzimy na stronę

www.garrysmod.org. Uprzedzam trzeba zalogować się przez steam.

Szukamy tego czego chcemy i pobieramy. Rozpakowujemy i patrzymy czy w folderze jest plik info.txt, jeśli tak to jest to addon jeśli nie to wypadało by zrobić addona ponieważ wgrywanie plików bezpośrednio do folderu gry może ją w skrajnych przypadkach uszkodzić i wymagany będzie reinstall.

Więc jeśli nie mamy addona tworzymy plik txt i wpisujemy w niego to:

"AddonInfo"

{

"name" ""

"version" ""

"up_date" ""

"author_name" ""

"author_email" ""

"author_url" ""

"info" ""

}

Między " możemy coś wpisać.

Zapisujemy i nazywamy to info.txt

Wrzucamy do rozpakowanego folderu i folder wrzucamy do steamapps/nazwa użytkownika/garrysmod/garrysmod/addons.

To wszystko. Mam nadzieję że o niczym nie zapomniałem i wyjaśniłem instalację addonów

:) .

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A wgrywanie modów na serwer?

Moje nowe konto to VeQQs.

Czemu mam nowe konto?

Zapomniałem hasło do maila starego konta :D Dodatkowo chcę trochę świeżości.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak ja robie to co ty napisałeś, to nie mam tych addonów w grze. w folderze addons np. chce mapke wgrać no i wpakowałem ten folder z tą mapką to w grze jej nie mam.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Jak ja robie to co ty napisałeś, to nie mam tych addonów w grze. w folderze addons np. chce mapke wgrać no i wpakowałem ten folder z tą mapką to w grze jej nie mam.

Wpakowujesz to do folderu "maps"

Nie tyle groźny jest rosyjski czołg, co jego pijana załoga.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no a np. ogólnie bronie, rt camera itd ?

Wszystko wgrywasz tak samo. Mapy też jeśli jest to addon.

P.S

W wersji 13 jest Workshop.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

mi nie działa wrzucanie addonów,chciałem wrzucić addon garrys craft i nic,wrzucam a gmod wogule go nie wykrywa.

Co znowu źle zrobiłem?

odkąd jest Garry's Mod 13 , można nadal wrzucać addony do folderu "Addons" lecz należy zmienić nazwę pliku z 'info.txt' na 'addon.txt'

Nie polecam zresztą wrzucania starych addonów, których używało się podczas grania w 12-stkę, ponieważ najprawdopodobniej nie będą już działać albo będą strasznie zbugowane...

AMD Athlon II X4 630 Processor 2.80 GHz / 4.00 GB RAM / ATI Radeon HD 5670 / Zasilacz Thermaltake Litepower Black 500W / Windows 7 32-bit Ultimate / Gigabyte GA-MA770-US3

Opublikowano

odkąd jest Garry's Mod 13 , można nadal wrzucać addony do folderu "Addons" lecz należy zmienić nazwę pliku z 'info.txt' na 'addon.txt'

Nie polecam zresztą wrzucania starych addonów, których używało się podczas grania w 12-stkę, ponieważ najprawdopodobniej nie będą już działać albo będą strasznie zbugowane...

To tez nie działa.Słyszałem o opcji pobierania addonów w trakcie gry poprzez steam workshop,tylko wogule nie wiem o co w tym chodzi,pobieram włączam gmoda.

Pisze,że załadowało addon,a mimo to w grze nic poza propami z tf2 i gier podstawowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...