Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak zresetowac/przywrocic bios?

.PingwineQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ostatnio aktualizowalem bios w lapku i niestety była chwilowa przerwą w dostawie prądu i nie przerwało aktualizację bo nie mam baterii i wyłączył się lapek teraz jak go wlaczam to chwilę działa i nagle restart i tak w kółko chciałem wyciągnąć baterie ale nie mogę wykręcić obudowy bo calos bym musiał rozwalic a to jest kupa roboty pomocy!!!

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

serwis , sam nie zrobisz

jeśli uwalony bootblock biosu to wymiana układu, licz na to że ie to ci tylko przeflaszują

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ok, jak ci szkoda 50 zl to nie oddawaj , normalnie każdy serwis robi to w kilka minut

sam nie zrobisz bo nie masz sprzętu ( programator )

jeśli bios jest w podstawce można przeflashować na innym laptopie ale identycznym, rozebrać laptop, uruchomić system, wyciągnąć dobry bios, wstawić uszkodzony i przeflashować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie trzeba koniecznie na identycznym, ale na tym samym gniezdzie musi byc.

Niestety wiekszosc laptopow ma wlutowany bios do plyty wiec niestety albo 50zl albo nie bedziesz mogl uzywac laptopa.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

znajdź laptopa z akurat nie przylutowanym biosem w podstawce , układ o wielkości 6x6 mm z 6 albo 8 nóżek, nowsze maja 12x12mm 4x7-8 nózek ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...