Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lumia 710 czy Galaxy S.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Zastanawiam się nad kupnem telefonu, przeglądałem różne oferty, i przypadły mi 2 telefony do gustu, nokia lumia 710 i samsung galaxy S, muszę wybrać jeden i chciałbym byście wymienili zalety/wady tych telefonów i który bardziej się opłaca do codziennego użytkowania głównie smsy/muzyka, czasami jakieś aplikacje/gry.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Posiadam eskę od ponad pół roku i z czystym sumieniem mogę CI go polecić - świetny 4 calowy ekran, procesor i RAM wystarczają do większości nowych gier (MaxPayne, Mass Effect Infiltrator, Asphalt 6,7, Prince of Persia Classic). No i Android :) Co prawda oficjalne wsparcie dla tego telefonu już się zakończyło, ale nieoficjalne jest na bardzo wysokim poziomie. Ogólnie to naprawdę świetny telefon :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Oba telefony są dla mnie dobre, lecz każdy ma swoje wady, w SGS tak jak up napisał, nie ma już oficjalnego wsparcia, a ja chcę telefon na co najmniej rok-1,5 roku, druga sprawa jest z Nokią, podobno jest mało aplikacji na Lumię, czy to prawda?

@Down

Chyba 100 tyś, nie 1600.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

w Windows store jest 1600 aplikacji , także nie ma co tego porównywać do 500 tys tego co jest w android markecie...

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Galaxy S :

- Brak wsparcia oficjalnego (nie masz zamiaru zmieniać oprogramowania, to nawet o nim nie myśl)

- Duży ekran z bardzo dobrym odwzorowaniem kolorów

- Lekko już przestarzały układ graficzny i procesor, ale po podkręceniu daje radę ;).

Lumia 710 :

- Windows Phone, system podobnie jak adnroid szybko rozwijający się, zapewnione wsparcie jeszcze na spory okres czasu.

- Mniej aplikacji i gier (tych drugich prawie w ogóle nie ma).

- Nieco gorszy wyświetlacz

Na twoim miejscu wziąłbym GS, proces wgrywania kerneli, Custom romów nie jest skomplikowany, a potem jest banan na ryju jak widzi się cudowny wykres wydajności :D

Opublikowano

Z tego co sie orientuje moj kuzyn mial lumie . Ktora po miesiacu pchna . Kazdy ma inny gust ja bym bral gs mialem okazje go wyprobowac i bylem zadowolony.

BUM

Opublikowano

Jak telefon dla ciebie jest do grania, lubisz bawic sie softami w telefonie i jestes maniakiem benchmarkow to bierzesz androida, jesli nie to WP7 albo iOS.

Zamiast SGS mozesz wziasc xperie neo v albo galaxy s+ . Maja troszke lepsze procesory przez co gry chodza plynniej.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Jak telefon dla ciebie jest do grania, lubisz bawic sie softami w telefonie i jestes maniakiem benchmarkow to bierzesz androida, jesli nie to WP7 albo iOS.

Zamiast SGS mozesz wziasc xperie neo v albo galaxy s+ . Maja troszke lepsze procesory przez co gry chodza plynniej.

IOS jest bardziej zoptymalizowany do grania, przykładem mogą być chociaż gry gameloftu, które tną się na dobrych telefonach z andkiem, a na Iphonie zapierdalają bez zacinek.

Opublikowano

Ja bym wgl wziol jak lubisz grac dotyk z klawa wysuwana . No i ja bym postawil jednak na androida . Moim zdaniem da sie go dobrze zbajerowac itp ;)

BUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...