Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pirlo - dyskusja.

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, dzisiaj jak się kłóciłem z Heńkiem na gg, jadłem i grałem w fife zauważyłem że Pirlo jest w Juve :O Dzisiaj też w TV to się potwierdziło, pomyślałem że albo ja jestem potentego i nie pamiętam gdzie on grał albo przeszedł do Juve z Milanu, można prosić o dokładniejsze info o transferze? Wydawało mi się że Pirlo zawsze w Milanie będzie.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Juventus Turyn oficjalnie poinformował o pozyskaniu Andrei Pirlo. Pomocnik przeszedł dziś badania medyczne i podpisał trzyletni kontrakt ze Starą Damą.
Pirlo do Juventusu przechodzi na zasadzie wolnego transferu. Z końcem czerwca wygasa jego kontrakt z mediolańskim klubem, w którym występował przez 10 ostatnich lat.
Oficjalna prezentacja Pirlo odbyła się w środę.

Stary ,dobry Pirlo ... No cóż mam mieszane uczucia. Spędził w końcu w Milanie dekade ,tyle goli ,tyle emocjii .... Widać coś go do tego skłoniło.

Opublikowano

Milan nie chciał przedłużyć z nim kontraktu, po odejściu Carlo Ancelottiego nie zawsze łapał się w pierwszym składzie, rok temu przeszedł za darmo do Juve i wraz z vidalem są nalepszymi ŚP w Seria A.

Pirlo - fenomen, najlepszy defensywny-rozgrywający jakiego znam.

Opublikowano

O tak! Zgodze się Zav, wg mnie Pirlo stoi z Lampardem i Xavim na pierwszym miejscu jeśli chodzi o środek rozegrania. Milan popełnił błąd nie przedłużając kontraktu...

Opublikowano

No szkoda, że Pirlo nie został chociaż jeszcze na jeden sezon w Milanie. No, ale cóż Juve wraca do Ligi Mistrzów, może coś zdziałają. :D

W reprezentacji grał świetnie, nie rozumiem władzy Milanu ;) Chociaż, gdyby tam został pewnie by już się nie ruszył i skończyłby kariere.

Opublikowano
wg mnie Pirlo stoi z Lampardem i Xavim na pierwszym miejscu jeśli chodzi o środek rozegrania.

hmm nie zapominaj tez o Xabim Alonso , rowniez swietny defensywny pomocnik .

Pirlo , znakomity pilkarz . Czesto jak o nim pomysle to kojarzy mi sie karny z ANglia . Profesor

Opublikowano

hmm nie zapominaj tez o Xabim Alonso , rowniez swietny defensywny pomocnik .

Pirlo , znakomity pilkarz . Czesto jak o nim pomysle to kojarzy mi sie karny z ANglia . Profesor

No ten karny to był popis spokoju... ;) W tak ważnym momencie nawet na chwile się nie zawahał... ;)

Zgodzę się z Panem Kasiem, że razem z Lampsem(którego wielbię) i Xavim to najlepsi środkowi... Oczywiście nie zapominajmy też o Gerrardzie... ;)

Opublikowano

UP@ Inieste też możesz dodać ,też można go zaliczyć do rozgrywającego.

Jest zwinny i szybki, ale nie ma tych genialnych pomysłów na rozegranie jak panowie wyżej wymienieni... Nie rzuca takich piłek na centymetry jak oni... ;) Jest dobry w tym co robi, ale do czołówki rozgrywających nie należy... ;)

Opublikowano

Inieste dałbym bardziej na ofensywnego, wysuniętego itp. Niż rozgrywającego. Brak mu poprostu tego czegoś, np doświadczenia tego jakie ma Xavi itp.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

A, no i Josh McEhran (nie pamiętam jak to się pisze) z Chelsea. Oby odszedł nawet do średniaka typu AV i grał w pierwszym składzie, bo to drugim FL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...