Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacina mi się Minecraft . POMOCY..!

SerimekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Piszę poraz kolejny . Myślę , że wy odpowiecie na moje pytanie . :D Mam Lapka , którego nie dawno kupiłem . Samsung 300e5a. Parametry:

Intel Core i 3

Navida GeForce GT520MX

4 GB Ramu.

Ściągałem różne javy. Nic nie dało. Ściągnąłem OptiFine , nic . Przycina mi Minecrafta. Bije jakiegoś gracza i nagle on znajduje się daleko ode mnie .... FPS mam po 8-10 , czasami do 20. Potrzebuję waszej pomocy. Mam zamiar nie długo robić filmiki do minecrafta . :D

Czekam !! THX

Nowicjusz
Opublikowano

To miej 50 fps ? To nie bd lagów?

Sądze ,że to słaby internet po prostu

Po offaj gg i inne tego typu rzeczy ,a jak nawet offasz ilaguje to net du pupy

Opublikowano

Przydziel więcej ramu do minecrafta zainstaluj optifine zmniejsz render distans na normal lub tiny

A to że bijesz gracz to lagi serwer ma lagi(wielkie jeżeli to hamachi) zależy od serwera jak masz dobrego neta to serwer ma jakieś lagi

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Zainstaluj GBoost który wyłączy te procesy które wybierzesz i zoptymalizuje funkcje komputera tak, że będzie z siebie dawał więcej niż zwykle.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Zainstaluj najnowsze stery do karty graficznej. Przeczyść kompa Ccleanerem.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Czy Laptop ma technologię nVidia Optimus? Bo wtedy rozwiązanie jest super proste...

@Edit

Dobra, sam sobie sprawdziłem. No to jedziemy :D

Masz dwie karty graficzne, Minecraft (proces Javy) domyślnie używa tej zintegrowanej, pewno jakiś słaby Intel.

1. Uaktualnij sterowniki karty do najnowszej wersji.

2. Uruchom Minecraft.

3. Uruchom Menadżera Zadań (Ctrl+Alt+Del).

4. Sprawdź nazwę pliku z jakiego korzysta proces java/javaw >>

Znajdź proces na liście, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz Właściwości. Spójrz na "Lokalizacja", zapisz/zapamiętaj, zamknij menadżera.

5. Wyłącz Menadżera i Minecraft.

6. Odpal Ustawienia nVidia (powinieneś mieć ikonkę w tray; koło zegarka > jak nie to Pulpit, PPM i Panel sterowania NVIDIA)

7. Przejdź do Ustawienia 3D > Zarządzanie ustawieniami 3D, następnie zakładka Ustawienia programu.

8. Kliknij Dodaj... Wskaż lokalizację pliku java.exe wcześniej zapamiętaną z Lokalizacji procesu, to samo zrób dla javaw.exe

W sumie wystarczy dodać tylko javaw, ale daj obydwa dla pewności.

9. Teraz wybierz plik java.exe z listy (potem javaw.exe) i w punkcie 2 ustawień ustaw im "Procesor NVIDIA o dużej wydajności".

10. Zapisz ustawienia i ciesz się płynnym Minecraftem.

Być może dla różnych gier będziesz musiał robić właśnie w ten sposób aby korzystać z mocniejszej karty.

Kurde, nadałoby się to na poradnik :P Pozdrawiam.

Opublikowano

i3 i minecraft scina?!! ...

1.Jak masz Windows 7 to zmien na wersje 16 bitową

2.Przypisz Troche Ramu do Minecrafta

3.Java 64 Bitowa ;)

Myslę ze pomogłem ;)

assasinu.png

Opublikowano

Zaktualizuj jave, reinstall minecraft'a, przeczyść komputer CCleanerem, wyłącz zbędne programy typu antyvirus, gg, skype itp. itd., zainstaluj GameBoostera, upewnij się że masz najnowszą wersję optifine, jesli masz mody to wszystkie odinstaluj (oprócz optifine), przypisz 2gb ramu dla minecraft'a.

Opublikowano

Zaktualizuj jave, reinstall minecraft'a, przeczyść komputer CCleanerem, wyłącz zbędne programy typu antyvirus, gg, skype itp. itd., zainstaluj GameBoostera, upewnij się że masz najnowszą wersję optifine, jesli masz mody to wszystkie odinstaluj (oprócz optifine), przypisz 2gb ramu dla minecraft'a.

To może jeszcze powiedz jak to przypisać bo czytam poradniki i mi to nie działa ;c jak możesz napisz mi gotowca http://www.mpcforum.pl/topic/728634-minecraft-mi-sie-zacina-mam-4gb-ram/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...