Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor?

matx321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pilną sprawę. Potrzebuję jakiś dobrych procesorów w cenie 400zł-600zł. Ważne by dobrze sprawowały się w grach i nie rozgrzewały się szybko i mocno. Proszę o nazwy jakiś ciekawym w jak najszybszym czasie.

Koleś ma mi jutro zamawiać kompa, a potrzebuję dać mu jakiś dobry procesor jeszcze dziś więc proszę o jak najszybsze napisanie jakiś ciekawych ofert.

Jeżeli komuś potrzeba to tu specyfikacja innych podkategorii komputera co zamawiam:

Płyta gł. Gigabyte GA-990XA-UD3

Grafika: MSI AMD Radeon HD 7850 1024MB DDR5

Także możecie dodać jakąś płytę główną do tego procka co dacie żeby ładnie współgrała z tym prockiem (oczywiście wejście 3.0) w cenie 300zł-450zł (tylko żeby była dobra).

Jeżeli coś jeszcze potrzeba to napiszę, pozdrawiam i liczę na szybkie odpowiedzi.

Opublikowano

A co myślicie o Intel Core i5 2500k? Warto kupić? Dobry do gier? I jaka płyta główna do niego pasuje? Może być Gigabyte GA-990XA-UD3?

Opublikowano

Znaczy jeszcze nie mam. Mogę wymienić na coś współgrającego z intel core i5 2500k tylko powiedzcie na co i czy warto i5 2500k kupować?

Opublikowano

To by było fajne, ale wykracza poza twój budżet znacznie.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

No właśnie wykracza trochę :(

A czy warto kupić AMD x6 fx-6100 3.3GHz BOX? Koleś mówi, że jest spoko procek. Gry powinny chodzić itp. Niby pobór energii trochę duży, ale cenowo tak jak chce moja mama :D

Czy może lepiej dać te prawie 300zł więcej (co nie pasi mojej mamie) i zakupić Core i5 2300 2.8GHz LGA1155 BOX? Ten niby mniej energii pobiera. I czy lepiej tego? Mi się wydaję, że jak teraz zapłaci się te 300zł więcej to lepiej bo i tak potem za prąd może wynieść dużo z tym amd i to prawie na tą samą cene wyjdzie.

Jak polecacie?

Opublikowano

Nie, fx z serii 6xxx sa malo wydajne. Jak brac FX to tylko i wylacznie 8120 + chlodzenie i dobra plyte glowna.

Koles to pewnie sprzedawca ktory ma za zadanie wypchac najgorsze gowna z magazynu. Gry beda chodzic (ch*jowo, ale beda). Za podobna cene mozna wrzucic np. i3 3220 z plyta na chipsecie z77 i miec o niebo wyzsza wydajnosc.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

To jaki procesor polecacie w cenie 400zł-600zł i do tego dobrą płytę główną (w cenie jakiejś 400zł-500zł) by była dobrze zgrana z tym procesorem. Potrzeba mi to na jutro ;<

Opublikowano

Płyta główna to ta co podałeś sam czyli GA-990XA-UD3 bardzo dobra płyta do o/c ;)

CPU:

http://www.ceneo.pl/14235787

I wszystko będzie pięknie śmigało :)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A może ktoś zaproponuje coś innego? Ten podobno się grzeje mocno, pobiera dużo prądu, żeby mocno się nie grzał to trzeba chłodzenie wrąbać, a na to kasa potrzebna, a moja mama sobie wyznaczyła już cenę :(

Może jakąś inną płytę główną zaproponujecie i jakiś dobry procek do niej, w cenie co podałem.

Opublikowano

A co powiecie o tym procku?:

Intel Core i5 3570K

"Procesor na dzień dzisiejszy bije wszystkich w swojej klasie" - tak napisał mi koleś który go polecił razem z tą płytą główną:

MSI B75MA-E3 LGA1155 SATAIII USB 3.0

Opłaca się kupić? Niby procek trochę droższy niż w tym przedziale co mu podałem, ale nadrabia to tania płyta główna.

Opublikowano

Jak chcesz brac i5 3570k to do tego plyta glowna:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z77%20Extreme4&cat=Specifications

Jednak na ta chwile lepiej wziasc zestaw i5 2500k + Asrock p67 pro3 b3 + zalman performa 10x.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

No właśnie wiem, że "Jednak na ta chwile lepiej wziasc zestaw i5 2500k + Asrock p67 pro3 b3 + zalman performa 10x." Ale drogo :(

Kolega też poleca mi tego procka: http://www.komputronik.pl/product/139355/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/AMD_Phenom_II_Quad_Core_960T_BOX_Black_Edition.html + tą płytę główną: http://www.komputronik.pl/product/159394/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Gigabyte_GA_970A_DS3.html

Cenowo spoko, ale nie wiem jak z wydajnością, jak czytałem opinie to podobno fajny.

Opublikowano

Płyta spoko ;) Ale lepiej było by wziąć GA-990XA-UD3 troszeczkę droższa, a lepsza.

Procek też bardzo dobry tylko że nie ma go już w sprzedaży, a poza tym trzeba mieć szczęście aby trafić na model z możliwością odblokowania pozostałych 2 rdzeni ja mam pecha i mój model jest chyba jebnięty ;(

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Podam kolesiowi żeby do tego procka: Intel Core i5 3570K

Znalazł jakąś w cenie płytę główną, może coś ciekawego da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...