Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrobiłem na szybko skrypcik i chce aby po naciśnięciu przycisku otwierał się dany program. Jak to ustawić? Ja dałem coś takiego:

Func button1()

If $msg=$button1 Then Run \\server.exe

EndFunc

Ale wyskakuje błąd. Tak samo jak podaje dokładna ścieżkę do pliku albo bez dwóch slashy na początku (//)

Pomóżcie proszę co zrobić? Jaki adres/ścieżkę wpisać? A może użyci innej komendy? Generalnie to nie jest mi to potrzebne, ale trzeba poszerzać swoją wiedzę ;] z góry dziękuje.

PS: Poleci 5 jak mi ktoś powie jak takowe dodać bo wszyscy o tym mówią, a ja jakoś nie widzę tego magicznego buttona;] A może on jest dopiero od X postów he?

NOWY NICK: Silemce

Opublikowano

To by było coś takiego:

To jest ukryta treść, proszę

Drugim parametrem może być ścieżka do katalogu, jeśli plik exe nie jest w tym samym folderze co skrypt, albo folderze systemowym.

Tylko nie wiem, czy to dobrze rozwiązałeś, bo z tego co zauważyłem GUI w autoit jest tworzone podobnie jak w C++ z użyciem Windows API. Znaczy to, że w programie jest nieskończona pętla, która przetwarza komunikaty z kontrolek i tam powinieneś swój kod umieścić. Przynajmniej tak by było najwygodniej. Tu taki przykład dla Twojego przycisku:

To jest ukryta treść, proszę

Na upartego możesz walnąć swoją funkcję po Case $msg = $button1, tylko wtedy bez instrukcji warunkowej if, bo case robi to samo.

Opublikowano

Dzieki serdeczne, działa pierwszy sposób ;] Nie kombinuje z GUI jak w C++ bo narazie się uczę na konsolce więc i tak nic z tym nie zrobie :) Jak ktoś chce, jakiś napek by nie wiedział jak zrobić skrypcik "Made by..." To wstawiam kod źródłowy tutaj:

GuiCreate("Edit by BaToN",196,83,407,285)

$button1=GuiCtrlCreateButton("OK",71,61,50,20)

$label1=GuiCtrlCreateLabel("Mod Edited by BaToN",38,10,134,15)

$label2=GuiCtrlCreateLabel("Have Fun!",70,36,50,15)

GuiSetState()

While 1

$msg=GuiGetMsg()

If $msg=-3 Then Exit

If $msg=$button1 Then button1()

Wend

Func button1()

If $msg=$button1 Then Run ("modein.exe")

If $msg=$button1 Then Exit

EndFunc

Wystarczy zmienić autora i poszczególne opcje ;]

NOWY NICK: Silemce

• Dodaj nową pozycję...