Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[champ] Akali vs Anivia vs Udyr

Selinka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Akali vs. Anivia vs. Udyr

Zależy mi na: Dobrej grze, szybkim ubijaniu, aby postać się szybko nie nudziła

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci

deaxy_syg01.png

Dałbym jeszcze UserBara ale max 1 obrazek :x

Opublikowano

Polecam anivie

+ łatwa farma

+ dobre combo

+ ściana potrafiąca odmienić sytuację w tf

+ ma jajko

+ dobry dmg

- trzeba ogarniać

Opublikowano

Polecam Akali. Posiada chmurkę, która spowalnia wrogów i czyni naszą postać niewidoczną (chyba, że ma ktoś oracle) i dodaje nam armor/mr. Jest dość szybkim killerem, ze względu na to, że potrafi szybko zjeść swoją ofiarę na E+Q+R(+R+R).

Opublikowano

Ja polecam Ci Anivię:

Jeśli chcesz szybko zabijać to Anivia potrafi zadać spory dmg na combo. Jajko sporo zwiększa Twoją wytrzymałość. Ulti robi fajne zamieszanie podczas teamfightów (szczególnie w jungli).

Plusem ale także minusem jest murek. Jeśli postawisz go dobrze to sojusznicy będą Ci dziękować. Jeśli źle to ich zabijesz :)

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Anivia.

+ dobry harras

+ dobry dmg

+ ulti robiące zamieszanie (co 5s <3 )

+ ściana

- w early manożerna

- źle postawiona ściana podpisuje wyrok Twojego sojusznika

- trudna

League of Legends

Opublikowano

Polecam Akali

Pod Ap zerznie dobre dmg z q, dobry escape, ladnie mozna zmylic przeciwnika banka z w jezeli nie ogarnia, mega combo q+r+e i w zeby spowolnic rozne sa comba np. w+q+r+e

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Anivia - dobre przeliczniki i wysokie obrażenia podstawowe sprawiają, że można ją zbudować praktycznie pod wszystko co AP. Oczywiście jest manożerna, ale runki na mana regen + kieliszek załatwią większość problemu, a po zbudowaniu Różdzki wieków ma się już 0 problemów z maną - o ile nie napierdzielasz skillami jak popaprany.

Grałem ją nawet jako agresywny support, i szczerze mówiąc linia została tak zniszczona, że ich carry był 3 (!!) lvl do tyłu. Byłem tak nafeedowany, że bez farmy robiłem tyle co mój AP carry na midzie. Przeciwnik próbował wyjść spod wieży - combo Q+E i hit od mojej Ashe sprawił, że przez następne 2 fale nie ruszał się zza niej (zza wieży).

Jeden z moich pierwszych champów - i nigdy nie mi się nie znudzi - kocham patrzeć jak debile zapędzają się pod wieżę żeby mnie zabić. Żadna inna postać tak nie trolluje ona.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Anivia - dobre przeliczniki i wysokie obrażenia podstawowe sprawiają, że można ją zbudować praktycznie pod wszystko co AP. Oczywiście jest manożerna, ale runki na mana regen + kieliszek załatwią większość problemu, a po zbudowaniu Różdzki wieków ma się już 0 problemów z maną - o ile nie napierdzielasz skillami jak popaprany.

Grałem ją nawet jako agresywny support, i szczerze mówiąc linia została tak zniszczona, że ich carry był 3 (!!) lvl do tyłu. Byłem tak nafeedowany, że bez farmy robiłem tyle co mój AP carry na midzie. Przeciwnik próbował wyjść spod wieży - combo Q+E i hit od mojej Ashe sprawił, że przez następne 2 fale nie ruszał się zza niej (zza wieży).

Jeden z moich pierwszych champów - i nigdy nie mi się nie znudzi - kocham patrzeć jak debile zapędzają się pod wieżę żeby mnie zabić. Żadna inna postać tak nie trolluje ona.

Dzięki stary!!! Właśnie sie zastanawiałem czy kupić sobie Anivie. Po przeczytaniu tego postac, jestem 100% pewny że ją kupie. Zrobiłeś mi niezłego smaka na nią :D Aż dam Ci like.

Opublikowano

Wiem jak to wygląda ale Anivia pod supporta jest konkretnym zniszczeniem - i o ile przeciwnik nie ma leczącej go wciąż Soraki lub dobrego life steala to nie pociągnie na linii - to jak z Le'Blancą - tylko prościej, bo mamy lepszy Range i fajne CC.

Jedyne co jest naprawdę ciężkie do ominięcia w tej postaci to jej szybkość. A raczej brak tej szybkośći i tragiczna animacja auto. Trochę ciężko farmić z nich farmić, ale po zdobyciu 6lvl + dobrego zaplecza many jesteśmy bogiem farmienia.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...