Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy SubDział prezentacji serwerów mc

Veygr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukać serwerów w dziale z serwerami minecraft:

http://www.mpcforum.pl/forum/299-minecraft-publikacje-serwerow/

jest naprawdę ciężko. Mój pomysł jest taki, aby to podzielić przynajmniej na serwery bez modów (bukkit + pluginy) i serwery z modami (bukkit portowany + mody + pluginy). Wiele osób zaraz powie że jest opcja szukaj, tak ale ona czasami wyłapuje za mało, albo za dużo, a działy są po to żeby to "po katalogować". Na niektórych forach nawet jest podział na serwery FreeBuild, Survival, RP itp.

Opublikowano

Jeśli chcesz dzielić serwery z modami i bez to trzeba także podzielić na dedyki, hamachi, no hamachi, fb, sv, rp sg... Szczerze to byłbym za podzieleniem na dedyki i hamachi/no-hamachi, ale nic więcej.

Opublikowano

Hmm.. to samo co Br3nd.

Hamachi / Dedyki

Jest to u nas w dziale metina i nawet ładnie są widoczne serwery, a przecież te dwa działy są wielkością podobne :)

Czemu nie?

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Ja bym chętnie spojrzał na hamach więc już nie ma nikt ;] Jestem za podziałem na dedykowane i hamachi. Tak jak napisał autor można też dodać publikacje serwerów z modami. Do tego też jestem za.

Opublikowano

Nie wiem czy ten silnik to też obsługuje, ale na pewnym forum widziałem jak kilka tematów było w tym samym dziale, ale były z góry narzucone prefixy do wybrania, czyli np. dedyk, hamachi, komp (no-ip), lub drugi podział, fb, surv, rp, mod itp. Potem wchodząc do działu można było przeglądać wszystkie tematy lub zaznaczyć że tylko chce się oglądać z serwery z modami, czyli ustawiało się prefix Mod. Nie myślić prefixu w temacie, od tego o którym ja pisałem (o tym co ja piszę jest z silnika forum i wybiera się z listy rozwijanej, a w przeglądzie tematów jest to samo i działa to jako filtr).

Opublikowano

Nie wiem czy ten silnik to też obsługuje, ale na pewnym forum widziałem jak kilka tematów było w tym samym dziale, ale były z góry narzucone prefixy do wybrania, czyli np. dedyk, hamachi, komp (no-ip), lub drugi podział, fb, surv, rp, mod itp. Potem wchodząc do działu można było przeglądać wszystkie tematy lub zaznaczyć że tylko chce się oglądać z serwery z modami, czyli ustawiało się prefix Mod. Nie myślić prefixu w temacie, od tego o którym ja pisałem (o tym co ja piszę jest z silnika forum i wybiera się z listy rozwijanej, a w przeglądzie tematów jest to samo i działa to jako filtr).

Można, ale tutaj ludzie mający ACP nie umieją tego dodać.

Co do sugestii jestem na tak ponieważ będzie jakiś podział miedzy hamachi a dedykami.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Te prefixy są na forum, ale tylko dla GM +

Zobacz w dziale zbanowani, tematy napisane przez GM'ów. Są takie specjalne prefixy. O to chodzi?

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Tak, chodzi o takie prefixy, z tym że nie widzę opcji do wyboru prefixów. Jedyny wybór to kliknąć na niego przy temacie.

Opublikowano

Nie ma potrzeby dzielenia tego forum na wiele małych części. Duża część użytkowników może nie stosować się do odpowiednich działów co dzieje się zazwyczaj i jest to kolejny ogrom pracy dla moderatorów.

W dodatku musiałoby być w dodatku tak jak to BR3ND powiedział. Odpada.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...