Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Vayne

marekstw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymieżam się do kupienia Vayne, mam juz 5 koła.Mam kilka pytań co do tego championa.Grałem nią na rotacji i kilka rundek swietnie mi sie grało.

1.Czy runki jakie podaje riot sa dobre ? Penetracja, szybkosc ataku, glif na magie i esencje na penetracje.

2.Prosił bym o napisanie mi jakie combo na niej walic.

3.Będę wdzieczny jak ktoś by mi napisał bulied

4.Kilka wskazowek co do niej, np. na poczatku kup cos na szybkosc ataku, potem cos na atak a reszte dostosuj do sytuacji.

Z góry dziękuje ;)

Opublikowano

1. najlepsze runki to:

czerwone - penetracja/ad

zolte - pancerz

niebieskie - magic resist per level lub bez per levela

kwinty - ad

2. najlepiej 2 hity (zeby passywka z w się nastackowała) i q po czym damage jest ogromny

3. zaczynamy z butkami i 3 potami lub doranem (z doranem gdy na linii mamy supporta z healem)

składamy phantomy > infinity > bloothrister > last whisper i guardian angela.

3181239400_1339695262.png

l Nowy użytkownik l

Opublikowano

up dzieki za posta, ale mam jeszcze pytanko do ciebie, runki (czerwone) mam na ad, moge zrobic tak, ze kwinty penetracja, a runki ad?

te combo co napisales to chyba nie kompletne :D przypuscmy ze mam 6 lvl wciskam [R] czyli ulti szybsze bieganie i mocniejsze strzaly potem daje [E] i wycelowac tak zeby byl stun a potem 2 stac i q ? czy źle robie ? Jeszcze pytanko co do butow berki czy te na cooldown ?joanskie czy jakos tak

Opublikowano

O build poproś w dziale Wybieranie Championów.

Combo jest dobre ,podane wyżej ,lecz jeśli masz możliwość ,to wbijasz przeciwnika w ścianę.Maxujesz skill "W".

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...