Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Wejdźcie :-)

Jarecki0555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie tej Gierki ..

Jestem nowy dziś zacząłem grać , ale nie rozumiem tego ..

Zaczynam grę na jakimś serwie , nie mam wgl kasy ...

a jak juz trochę zdobęde to kupię broń po czym Dednę i znów nie mam broni .

Nie rozumiem Tej gry .. Cały czas biega praktycznie z małym pistolecikiem ..

Skąd ludzie biorą tak dobre bronie ?

Opublikowano

Klase mozna wybrac tylko na serwerach z tzw. modami czyli modyfikacjami gry. Do nih naleza m.in diablomod i codmod. Co do broni po prostu gdy zginiesz i twoja druzyna przegra runde to dostajesz mniej kasy a jesli wygra wiecej. Mozna tez grac tzw. eko czyli grasz tylko pistola a po 2-3 rundach stac cie na najdrozsza bron;)

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Dodaj sobie bind na kupowanie.

bind "klawisz" "buy"

przykład

bind "b" "buy"

i pod klawiszem " b " masz do wyboru jaką chcesz kupić broń.

Opublikowano

Dobraa.... więc tak.

Pod B masz sklep. Możesz skorzystać z niego tylko i wyłącznie na swoim respawnie (miejscu gdzie się odradzasz na początku każdej rundy). Na samym początku poszukaj jakiś serwerów FFA (Free For All). Tam nawet jak będziesz lamić nie powinni Cię wyzywać ^^. Pod klawiszem F1 masz tzw. Auto Buy. Polega to na tym, że gdy wcisniesz F1, automatycznie kupuje Ci ak/m4(zależy czy jesteś TT czy CT), amunicję do broni oraz amunicję do pistoletu. Z własnych doświadczeń radziłbym Ci na początku poćwiczyć na serwerach typu DeathMatch. Np. ja nauczyłem się dopiero na DMie strzelać z AK. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz.

@@up

Skoro jesteś moderatorem CS'a to powinieneś wiedzieć, że menu kupowania automatycznie jest zabindowane pod "b" (chyba, że ktoś majstrował w opcjach). To, że on nie wiedział skąd kupić lepszą broń nie wynikało z tego, że nie miał zabindowanego sklepu, lecz z tego, że po prostu pierwszy raz gra w tą grę.

P.S. A tak poza tym, skoro on jest nowy to nawet nie będzie wiedział gdzie wpisać bindy :P

// może nie wiedział, że jest pod b skoro założył ten temat, sam mu napisałeś połowę mojej wiadomości + wprowadzasz go w błąd ponieważ pod F1 nie ma zawsze Auto Buy [steam]

//Ale Ty mu zacząłeś pisać o bindowaniu. Weź sb osobe, która dopiero 1 dzień gra w cs'a i zacznij mu pisać o bindowaniu, co :)? Po twoim poście może on być święcie przekonany, że aby móc kupować musi zabindować sobie pierwsze sklep. A co do Auto Buy, to musi on być na NS. O ile się nie mylę to NS nie wnosi nic co do opcji. A w opcjach cs'a jest : "Automatycally Buy Eqiupment" i domyślnie jest ustawione na F1. To, że nie ma Auto Buy może wynikać jedynie z tego, że ten co robił CS NS musiał zmienić to w opcjach. Poza tym ja mu napisałem, że na B jest sklep automatycznie oraz to, że aby kupić coś musi stać na respie. I od czego mi wyjeżdżasz, że niby ja napisałem pół twojego posta.

Twój post :

Dodaj sobie bind na kupowanie.

bind "klawisz" "buy"

przykład

bind "b" "buy"

i pod klawiszem " b " masz do wyboru jaką chcesz kupić broń.

A to jest częśc mojego posta w której "można by" powiedzieć, że jest PRAWIE to samo, bo ty pisałeś o bindowaniu, a ja nie pisałem.

Pod B masz sklep

Potem mu zacząłem pisać, że aby kupić musi być na respie itd. itd. itd.

Opublikowano

Dobraa.... więc tak.

Pod B masz sklep. Możesz skorzystać z niego tylko i wyłącznie na swoim respawnie (miejscu gdzie się odradzasz na początku każdej rundy). Na samym początku poszukaj jakiś serwerów FFA (Free For All). Tam nawet jak będziesz lamić nie powinni Cię wyzywać ^^. Pod klawiszem F1 masz tzw. Auto Buy. Polega to na tym, że gdy wcisniesz F1, automatycznie kupuje Ci ak/m4(zależy czy jesteś TT czy CT), amunicję do broni oraz amunicję do pistoletu. Z własnych doświadczeń radziłbym Ci na początku poćwiczyć na serwerach typu DeathMatch. Np. ja nauczyłem się dopiero na DMie strzelać z AK. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz.

@@up

Skoro jesteś moderatorem CS'a to powinieneś wiedzieć, że menu kupowania automatycznie jest zabindowane pod "b" (chyba, że ktoś majstrował w opcjach). To, że on nie wiedział skąd kupić lepszą broń nie wynikało z tego, że nie miał zabindowanego sklepu, lecz z tego, że po prostu pierwszy raz gra w tą grę.

P.S. A tak poza tym, skoro on jest nowy to nawet nie będzie wiedział gdzie wpisać bindy :P

// może nie wiedział, że jest pod b skoro założył ten temat, sam mu napisałeś połowę mojej wiadomości + wprowadzasz go w błąd ponieważ pod F1 nie ma zawsze Auto Buy [steam]

//Ale Ty mu zacząłeś pisać o bindowaniu. Weź sb osobe, która dopiero 1 dzień gra w cs'a i zacznij mu pisać o bindowaniu, co :)? Po twoim poście może on być święcie przekonany, że aby móc kupować musi zabindować sobie pierwsze sklep. A co do Auto Buy, to musi on być na NS. O ile się nie mylę to NS nie wnosi nic co do opcji. A w opcjach cs'a jest : "Automatycally Buy Eqiupment" i domyślnie jest ustawione na F1. To, że nie ma Auto Buy może wynikać jedynie z tego, że ten co robił CS NS musiał zmienić to w opcjach. Poza tym ja mu napisałem, że na B jest sklep automatycznie oraz to, że aby kupić coś musi stać na respie. I od czego mi wyjeżdżasz, że niby ja napisałem pół twojego posta.

Twój post :

A to jest częśc mojego posta w której "można by" powiedzieć, że jest PRAWIE to samo, bo ty pisałeś o bindowaniu, a ja nie pisałem.

Potem mu zacząłem pisać, że aby kupić musi być na respie itd. itd. itd.

Dzięki Wielki , pomogłeś mi ! Masz oczywiście Like ! :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...