Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Battle.net] Odzyskiwanie konta.

Crasher001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.;)

Nie będę owijał w bawełnę, problem wygląda tak.

Dzisiaj po zakupie Diablo3 zalogowałem się na swoje konto na Battle.net. No wszystko niby było okej ( konto miałem od czerwca ) wchodzę aby aktywować Diablo3 - gotowe. Instaluje i wchodzę do gry. Logując się widzę, że zablokowali mi konto z powodów bezpieczeństwa. Odblokować konto należy pod linkiem który wysłali mi w wiadomości e-mail. Wchodzę, chcę to wypełnić i największy problem leży dokładnie tutaj. Nie pamiętam Imienia - musiałem przy rejestracji palnąć jakąś głupotę. <_<

Może mi ktoś napisać gdzie dokładnie jest opcja aby do nich napisać w takiej sprawie. Tak to trochę dziwna prośba, ale z tego co ja tu próbuję to wszędzie jest "Poszukaj takiego tematu" czyli opcje wyszukiwania problemu.

Teraz gdy znalazłem taką opcje, przed wysłaniem do nich wiadomości w tej sprawie. Pojawia się oczywiście informacja - zaloguj się, ale od jasnej cholery jak gdy moje konto jest zablokowane ?! -.-

E9mwj60.png
Opublikowano

Hmmm,a gdy rejestrowałeś się na battle.net i na email przyszło ci potwierdzenie ? tak to nie pisze tam np

Witam...Imie i Nazwisko ?

odnajdź tą wiadomości zobacz ;)

Opublikowano

Znalazłem już prędzej i nic nie ma. Jest jedynie link który jak wiadomo wygasł po aktywacji. ; /

Edit: To znaczy zapomniałem dodać. Jak byłem zalogowany jeszcze to było " Przemek " tak samo w treści wiadomości " Witaj Przemek ", bo takie moje imię. :D

No, ale to nie działa przy odzyskiwaniu ( na prawdę co się dzieję ? o_O )

E9mwj60.png
Opublikowano

Jeżeli Przemek nie działa to nie wiem ; /

Napisz do supportu diablo i opisz problem.

(Ew, może podczas rejestracji bałeś się podać prawdziwe imię więc podałeś najbardziej ci znane. np Mateusz, Dawid ;p popróbuj)

Albo w odzyskiwaniu zamiast Przemek wpisz Przemysław ;D

Edit:Jeżeli możesz to zaloguj się na konto na stroniehttp://eu.battle.net/d3/pl/?- i jak już się zalogujesz to pisze tam Witaj ! (twoje imię)

Opublikowano

UP@ Haa. Też próbowałem! Często się rejestruje zamiast imienia i nazwiska używam imienia mojego kolegi a w nazwisku mojego, czyli " Daniel Przemek ". Niestety lipa. :P

A możesz mi napisać jak odnieś się do supportu ? Tak jak pisałem w 1 poście wszędzie gdzie chcę napisać to mam Skierowanie do pomocy w sensie do problemów które już były. Czyli panowie z supportu żeby nie dostawać zbędnych tematów opatentowali takie coś. :P

Gdy już trafiłem na wiadomość do nich to na końcu musiałem się zalogować. No, ale jak gdy jestem zbanowany ? :)

E9mwj60.png
Opublikowano

Jeśli jesteś zablokowany to szczerze mówiąc nie wiem ;(

Może spróbuj zrobić drugie konto i napisać im z tego drugiego.

No ale wtedy musisz im podać login, email do tego zablokowanego.

(nie wiem czy wypali ale warto spróbować)

Opublikowano

Jak nie znasz imienia to zwaliłeś sprawę. Albo do nich napiszesz i jakimś cudem odblokują albo masz po koncie.

Gość malutki688
Opublikowano

Masz lipe, bo zawsze moga Cie poprosic o dokument potwierdzajacy tozsamosc i wtedy co?

Sprobuj z podaniem cd keya z d3 by uwierzytelnic konto

Admin Cienia
Opublikowano

Jak nie pamiętasz to dupa, mnie ostatnio też zblokowali, zapomniałem danych, na szczęście pamiętałem co wpisałem w miejsu urodzin :P

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

No oczywiście!

Nie wiedziałem o takim czymś, że blokują konto po dłuższym czasie nieużywania...

Mogła być od razu taka informacja gdy się logowałem a nie... Wszystko pięknie, aktywuję grę i dopiero gdy się loguję po włączeniu D3.

E9mwj60.png
Opublikowano

Nastepnym razem uzyj prawdziwych danych. Nie bedziesz musiał sobie przypominac "imienia" :D

Opublikowano

Up

Proszę nie spamić... to nie jest pomoc o którą prosi autor w tym temacie.

Napisz do Blizzarda, podając cd key do diablo i numer rachunku z paragonu (czy coś takiego)

Gość malutki688
Opublikowano

wiesz co to eula? zgodziles sie ba warunki blizza instalujac gre, moglesz przeczytac

Opublikowano

Dałem CD-Keya i wyjaśniłem w czym sprawa. Czekam od wczoraj od ok. 21 na odpowiedź. Może to potrwać do 48h więc trzeba być cierpliwym.

Ale ostatecznie powinno się wszystko wyjaśnić ? :)

EDIT: Otrzymałem wiadomość.

" Witaj,

Prosimy o przesłanie cyfrowego zdjęcia lub skanu dokumentu wydanego przez Państwo potwierdzającego tożsamość właściciela konta, na przykład paszport lub dowód osobisty.

Prosimy o przesłanie dowodu tożsamości w formie załącznika, a nie, jako obraz wklejony w treść Twojej odpowiedzi. "

Myślę, że jak na e-mail przychodzi wiadomość witaj: .... i są prawdziwe dane to po pokazaniu takiego dowodu będzie okej. -.-

Skserowałem swój dowód osobisty ( dla nieletnich :D ) i legitkę szkolną + paragon. Podałem CD-Keya i dostałem dziś odpowiedź, że konto zostało odblokowane. Wszystko wyjaśnione, można zamknąć. ;)

E9mwj60.png
Opublikowano

Tak, pisałem powyżej. Konto jest ogólnie odblokowane i wszystko gra. Tylko jeszcze wysłałem prośbę o przysłanie odpowiedzi na sekretne pytanie, ale nie spieszy mi się. ;)

E9mwj60.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...