Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jedyny seed który się nie zmienia?

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to możliwe że jest jeden seed który nie zmienia się przy innych wersjach

ten seeed to: minecraft

Odkryłem to przed chwilą kiedyś grałem na 1..2.3 i wpisałem własnie ten seed i pojawiłem się na polance na której były dynie i mały kawałek charakterystycznego terenu ze stona. Bla bla bla

Dziś na wersji 1.3.2 wpisałem ten sam seed ponieważ chciałem zobaczyć co się stanie i co dziwne moim oczom ukazał się ten sam seed

Poznałem to ponieważ na tem seedzie grałem chyba na całym 1.2.3

Czy to możliwe czy ja coś mam z grą

Screenow nie daje po co zaraz znajdą się tacy który powiedzą że wygenerowałem seed na jednej wersji zrobiłem sreena i zmieniłem wersje i to samo

Save też nie dam choćby dlatego że co wam to da a ja mam słaby upload i długo by szło

Najlepiej sprawdźcie sami np: za pomocą Minecraft Version Changer zmienicie wersję i porównajcie

Link do programu:

http://www.minecraftforum.net/topic/877629-minecraft-version-changer-windows%E2%94%82mac%E2%94%82linux-200k-downloads-indev-latest-snapshot/

Cześć...

Opublikowano

Znalazłem ostatnio jakiś seed z minecrafta 1.2.3 na taką małą wysepkę, i także działał na 1.3.2 seed "minecraft" to napewno nie jest jedyny

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Te zmiany seedów to skutek zmian w generatorze lub formacie świata(np. Anvil), jednak nie wszystkie się zmieniają. Chyba seed "4"(bez cudzysłowów) się nie zmienił - cały czas jest grzybowa wyspa (kawałek trzeba popłynać) , a przynajmniej u mnie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...