Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Fiora a tiamaty

Toxic992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio znalazłem kilka filmów, pokazujących że Fiorę warto budować pod tiamaty (butki, 3 tiamaty, infi i bt). Czy jest to opłacalne? Czy te tiamaty się stackuja? Chyba że warto zbudować ją w tradycyjny sposób. Dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

Ostatnio znalazłem kilka filmów, pokazujących że Fiorę warto budować pod tiamaty (butki, 3 tiamaty, infi i bt). Czy jest to opłacalne? Czy te tiamaty się stackuja? Chyba że warto zbudować ją w tradycyjny sposób. Dziękuję za odpowiedzi.

Na rankedach raczej ten build się nie sprawdzi, ogólnie male ad nie buduje się pod glass canona.

Opublikowano

Male?

Czemu niby się nie sprawdzi :P na low elo wpadasz w teamfighta z R i pente robisz. Dmg kosmiczny jak już masz full build, który podałeś. Ogólnie fiora to trashpick, bo żadnego cc nie ma :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Jak chcesz viable fiore to build poprawny:

Butki i 3 poty

Latarnia

Merkury/tabsy

Phage

Frozen mallet

Guardian angel

Atma

Tiamat

Sell lantern na bt

Opublikowano

Dlatego jak myślisz o grze fiorą to Twój pierwszy zrushowany item to musi być Phage ;) ewentualnie sępić o każdego reda po 7 minucie :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Male?

Czemu niby się nie sprawdzi :P na low elo wpadasz w teamfighta z R i pente robisz. Dmg kosmiczny jak już masz full build, który podałeś. Ogólnie fiora to trashpick, bo żadnego cc nie ma :)

Fiora trashpick ? LOL - od cc są inne postacie w teamie , uważasz że Ezreal to też trashpick bo nie ma cc ? A mi się wydawało że to AD carry z tier 1 i najczęsciej pickowany ad carry na wyższym elo :)

Opublikowano

Fiora to nie ad carry baranie... Top i jungla mają mieć cc, a ad carry nie jest od tego, chociaż nie ukrywam, że bardzo przydatne są cc na ad carry.

Gold Member

nvm

Opublikowano

@2up

Ezreal to ad carry. A oni raczej rzadko mają mocne cc.

Co do tiamatów. W teorii działają dobrze - wskakujesz w teamfight i robisz pente samym ultem.

Jednak aktualnie nie opłaca się budować żadnych postaci pod glass canona. Lepiej budować się pod offtanka.

No i z buildem pod glasscanona można też mieć spore problemy w czasie lane'owania.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Warto za przykład wziąć taki pick jakim jest Tryndamere - kiedyś płakali, że jego ulti jest za mocne, budowany pod glasscannona wygrywał gry - wraz z rozwojem gry i umiejętności graczy stał się kompletnym trashpickiem, którego na topie zniszczy praktycznie każdy z odrobiną armoru i jakimś cc :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Fiora trashpick ? LOL - od cc są inne postacie w teamie , uważasz że Ezreal to też trashpick bo nie ma cc ? A mi się wydawało że to AD carry z tier 1 i najczęsciej pickowany ad carry na wyższym elo :)

Po uj porównujesz Fiorę do Eza? To 2 różne champy.

Też sądzę ,że Fiorze przydałby się jakiś buff/rework w tej chwili jest dużo lepszych picków niż ona, i na topa i na jungle.

Opublikowano

@Farex

szybko padnie ale w itak zada taki dmg ze jej team ma już win jak z ulta im pociśnie 3/4 hp

Tiamaty to tanie itemy 2.000 za jeden

Właśnie, że nie. Jak jest ogarnięty enemy team to złoży survi, sfocusuje fiore i nic nie zrobisz.

Opublikowano

W Tiamaty bawcie sie na normalach. No ale prosze nie na rankach. Ostatnio fiora berki, 3 tiamaty i bt , zlozyli armora i ulti fiory dla nich oznaczalo free killa

Opublikowano

Fiora to nie ad carry baranie... Top i jungla mają mieć cc, a ad carry nie jest od tego, chociaż nie ukrywam, że bardzo przydatne są cc na ad carry.

A kto napisał że Fiora to ad carry ? Wiesz co czytaj ze zrozumieniem bo nie pierwszy raz to robisz i nie pierwszy raz piszesz coś co nie jest zgodne z prawdą. Mówiłem o tym że to czy postać nie ma cc czy je ma nie oznacza że skoro mu jej brak to jest trashpick - BO I NA TOPIE I NA BOCIE i W JUNGLI - cc są mile widziane , ale nie konieczne - a fiora doskonale w jungli sobie bez nich radzi..

Po uj porównujesz Fiorę do Eza? To 2 różne champy.

Też sądzę ,że Fiorze przydałby się jakiś buff/rework w tej chwili jest dużo lepszych picków niż ona, i na topa i na jungle.

Nie porównałem Fiory do Ezreala , uświadomiłem koledze tylko to że postać bez cc nie jest odrazu trashpickiem , lecz po prostu brak jej crowd control ale i bez niej dobrze sobie radzi - Na przykładzie Ezreala.

Opublikowano

Moim zdaniem jest to tylko na normale , na rakedach o wiele , wiele lepszy jest build po brusier'a .

6434527732.png76561198021029824.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...