Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złe wyświetlanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam otóż taki problem. Program ma mi wyświetlać zawartość datagrindviewa, i go odświeżać co parę sek. Z tym się uporałem tylko że jak odświeży to zamiast wpisać nową zawartość to nadpisuje do starej. Np. było "ala ma kota" to po odświeżeniu nadpisuje do "ala ma kotaala ma kota". Niżej daje fragment kodu proszę o pomoc ;))

Private Sub BackgroundWorker2_DoWork(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.ComponentModel.DoWorkEventArgs) Handles BackgroundWorker2.DoWork
    Dim po As Integer
    Dim myAdapter As New MySqlDataAdapter("select * from rozmowa", ServerString)
    Dim mydatatable As New DataTable

For po = 0 To 1000
	    TextBox1.Clear()
	    myAdapter.Fill(mydatatable)
	    dgv.DataSource = mydatatable
	    Sleep(2999)
	    TextBox1.Clear()
	    BackgroundWorker1.RunWorkerAsync()
    Next
   End Sub
   Private Sub BackgroundWorker1_DoWork(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.ComponentModel.DoWorkEventArgs) Handles BackgroundWorker1.DoWork
    Dim tempp As String = ""
    Dim total As String
    Dim too As String
    For i As Integer = 0 To dgv.RowCount() - 1
	    total = dgv.Item(0, i).Value
	    'tempp = total.ToString
	    too = total + vbCrLf
	    tempp = tempp + too
    Next
    TextBox1.Text = tempp
   End Sub

Próbowałem różnych sposobów min. po skończonej pętli i wyświetleniu zawartości tempp, nadać wszystkim zmiennym pustą wartość. Jeden BGRworker jest uruchamiany w formie a drugi jest uruchamiany przez pierwszego xD. Trochę namieszane ale dla mnie zrozumiałe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano · Ukryte przez 4ggr35510n, 1 Października 2012 - Brak powodu
Ukryte przez 4ggr35510n, 1 Października 2012 - Brak powodu

Nowy Prywatny serwer Ogame

Nowe swiaty : namek(speed 4x),Akson(speed 7x),hellsus(speed 2x)

bugi

przyjazna atmoswera

HellHer Najlepszy serwer jest to nowy,najlepszy prywatny serwer Ogame ja jest przegladarkowa jak Pemiona,Margonem,Ikariam, itp... na uniwers 1 jest speed gry 13,na uniwers 2 speed 7 Jedynego czego potrzebujesz to tylko przegladarka (Polecana jest FireFox) prywatny,serwer,ogame,ikariam,tanoth,szybki,speed,fajna grafika,dluga gra,fajne forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...