Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Seria pytań dot. serwerów by golden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mój serwer się kończy za 6 dni , więc postanowiłem , że z kolegami zrobimy nowy pewnie się pojawiają pytania

- czemu nie przedłużycie na tym hostingu , na którym mieliście serwe

z kolei ja na nie odpowiem

- craftserve nie przypadł mi do gustu . owszem mają podgląd map , łatwe wgrywanie pluginów , ale jest troszeczke bardziej skomplikowany w obsłudze niż np. mineserv , a ponadto nie można edytować craftbukkita.

W ofercie na mineserv pisało , że można dodawać mody i pluginy . Pluginy to na każdym serwerze bukkit , a co z modami i jak to zrobić . Wiem , że mody można na bukkit , ale coś tam trzeba zmodyfikować lub wgrać proszę o szczegółowe wytłumaczenie .

A jak z tekkitem . na tekkita trzeba mieć premium minecraft?

Na serwerze będe miał pare slotów wolnych więc jeśli ktoś mi tu pomoże to go zaproszę na serwer

Na serwerze , planuje zrobić coś takiego , że będzie wyspa . Wyspa ta nie będzie duża coś w stylu kwadratowa masakra sezon 2 , ale większa . Wyspa ta będzie dla graczy bez op i dla graczy z op . Będzie również drugi świat , za pomocą pluginy multiverse core na tym swiecie dostep będą mieli tylko op a będzie ich 3 . Nie martwcie się , możecie dostać op , ale ja H@ musze wam mocno ufać i was poznać więc to nie będzie tak , że sobie gracie 2-3 dni i daje wam op . Nie proscie o op bo przez to odechciewa mi się dawania op. Nie wiem jeszcze jak będzie z pluginami serwera więc proszę jak możecie i chcecie grać napiszcie w poscie jakie są fajne i np. temat na mpc o tym pluginie .Na tej początkowej mapie moga pojawić się jakieś domy , zanim wejdziecie .Gdy na tej początkowej wysepce będzie już dużo budynków i nie będziecie mieli co robić , to zrobie spawn na tej wiekszej i zrobie tam takie fajne rp , ale to na pw jak chcecie szczegóły . Serwer wgl. Survival i zaprosze 4 osoby .

narazie tyle pytań , ale być może pojawi się więcej

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Mhm co do serwera bukkit z modami to wystarczy pobrac zmodyfikowany silnik bukkita i szukać modów z portem na bukkita. Tu masz strone na której masz wszystkie mody MP z portem do bukkita, znajdziesz też tam odnośnik do dl silnika

http://mcportcentral.co.za/wiki/index.php?title=Ports_for_1.2.5 

A instalacja modów jest banalna bo wystarczy wrzucić mody które nas interesuja (z tej listy) do folderu mods, który nam sie wygeneruje, a następnie stworzyć paczkę modów dla gracza Frogre+ mody. Liczę, że pomogłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...