Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Koszta i nie koszta

TakeTinShe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiedziałem jaki dział temu odpowiada więc napisałem tutaj... proszę przenieść w razie potrzeby,

Ok pewnie ktoś mógł zauważyć, iż identyczny temat napisałem w dziale Metin2. Owszem, ale to dlatego, że tak jak tak pisałem chciałbym w raz ze znajomymi ruszyć z projektem "Gry dla ludzi" czyli naprawdę czysta przyjemność bez wielkich kosztów.

Ok do rzeczy. Na minecrafcie znam się tylko tyle co zbudowałem sobie domek to fakt, ale jestem na 3 roku informatyki wiec nie widzę problemu, aby zrobić naprawdę dobry server, ale teraz nie o tym. Pytania brzmią:

-Ile kosztuje server na te 40 osób (później się zwiększy)

-Czy jest szansa, że on sam się będzie później utrzymywał? ( nie mówię o zyskach, lecz równaniu start)

-Jest na to popyt?

-Jakie Hostingi pod server polecacie ;)

Opublikowano

bez zbednej gadki sam bys to doczytal ale w pkt.

-licz ze to 50-70 zl

-jesli twoja przygoda skonczyla sie na singlu lub multi na robieniu domku to nie licze bo trzeba ogarniac pluginy

- tak ale musisz miec dobry serw + to ze takich projekcikow jak twoj jest niezliczenie wiele . Jak chcesz robic takie projekty to najpierw dzialaj potem pytaj czy sie podoba .

-craftserve.pl , ownserwer . I wiele innych wiekszosc jest dobra ale ludzie neguja bo nie potrafia ogarnac i mowia ze usuneli im konto czy cos w tym stylu

Opublikowano

Wiesz co, ja bym Ci radził kupić vps , 45zł miesiąc i pójdzie ci ok 60-70slotów.Polecam serv4web.pl , możesz tam zainstalować ts3 minecraft i wiele innych gier, lecz to wymaga znajomości.

Opublikowano

Cena serwera 40 slotów na craftserve to prawie 80 zł z promocji . Na ycraft prawie 60 złotych serwer 40 slotów . A gdy serwer będzie fajny :D to ludzie będą kupywali VIP-ów . Wtedy dotują serwer .

mihcio15.png

Opublikowano

Nie ma szans, nie wybijesz się teraz jak postawisz sobie serwerek freebuild i dasz jakieś beznadziejne vipy.

Teraz to trzeba mieć oryginalne pomysły na serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...