Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z MU Online

popmaciek94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zacznę wszystko ładnie od początku. Po ściągnięciu MU i bezproblemowej instalacji odpalam wszystko przez strone webzen i bład "cannot connect to FTP". Godzina szukania w google itp przyniosło skutek, mam wszystko automatycznie ściągnięte w wersji 1.04.14 czyli najnowszej. Następny problem jaki zaczął mi się pojawiać (a raczej nic się nie pojawia) to nie włącznie się niczego. Dosłownie. Ładuje mi się okienko i robi czarny ekran, po czym pojawia się komunikat, ze main.exe przestał odpowiadac. Firewall wyłączony, GG również nie napotyka problemow bo antywirus wyłączony. Szperam w google i natrafiam na to

http://www.mpcforum.pl/topic/423213-poradnik-mu-online-na-windows-7/

Jednak to również nie działa, nawet kiedy mam plik main.exe ustawiony na zgodność. Mam Windowsa 7 Home Premium 64b. Generalnie próbowałem każdą opcję. Co mam zrobić? Dzisiaj w nocy ściągnięte będą najnowsze sterowniki karty graficznej (NVIDIA), może to coś zmieni. Ale jak ktoś zna inny sposób niech pisze śmiało ;)

Opublikowano

Jak zaktualizujesz sterowniki to daj Nam znać czy problem dalej jest czy już nie , dopiero wtedy będziemy szukać przez co może występować ten problem.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Dobra, sterowniki zaktualizowane do wersji z 13 września. Uruchamiam przez stronke na najslabszych ustawieniach i rozdzielczoscia 800x600 na full ekran. Cos zaskoczylo (komputer caly czas pracuje) i pyknelo i po prawej stronie widac pulpit, co swiadczy o niepowodzeniu. Nagle pyk i wracam do pulpitu. Ok, zmieniam parametry i uruchamiam ze zgodnoscia na XP, rowniez na najnizszych szczegolach i w oknie. Pojawia się okno, w srodku czarno. Moge klikac na nie i nie pokazuje sie ze main.exe przestal odpowiadac. Nagle pyk i okna nie ma bez zadnego komunikatu. Co zrobic? Podczas każdego uruchamiania MU komputer wyraznie pracowal i cos tam mielil.

Opublikowano

Przeglądając problemy użytkowników częstym problemem były właśnie sterowniki. Ta stara gra nie potrzebuje najnowszych sterowników , aczkolwiek można było spróbować. Proponuje byś teraz odinstalował całkowicie sterowniki do karty graficznej. Gra powinna działać , jednak będą straszne zwiechy , ale przynajmniej będziemy wiedzieli , gdzie leży problem. Wtedy już tylko dobierzesz starsze sterowniki i gra powinna działać ;-)

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Dobra, pisze bez sterowników do karty graficznej... Loguje sie przez strone, odpalam poczatkowo w oknie i bez rezultatu. Niby komputer coś mieli, ale nic to nie daje bo wraca do pulpitu. Próbuje na full screnie, ekran robi się czarny, po chwili pojawia się kursor, który zamienia się w klepsydrę i pyka na pulpit. Zauwazyłem, że gdy miałem zainstalowane sterowniki, czas w jakim main.exe działał był dłuższy. Może to jeszcze będzie ważna informacja. Jako iż w domu mam 2 komputerki wrzuciłem też na drugi. System XP nie wiem ktory SP. I tam rowniez czarny ekran i wraca do pulpa. Co teraz mam zrobić?

Opublikowano

Szukam rozwiązań na necie i znalazłem jeszcze ciekawą rzecz z moim MU. Zwiesza sie dopiero po 3, 4 sekundach. A mianowicie "brak odpowiedzi" sprawia ze program konczy na pulpicie.

Opublikowano

Szczerze, to nie chce mi sie w to bawic... skoro powtarzaja sie rozne problemy ze strony WebZenu to ich sprawa, bo traca mnostwo potencjalnych graczy... Wypinam sie na Globala, ale klient od MuSurigao dziala mi bez problemow. Temat mozna zamknac bo w Globala na pewno nie bede gral - zapal mi przeszedl...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...