Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Zapowiedzi serwerów

WizardSword

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jak wiemy dzisiaj miał wyjść kolejny, który w prezentacji wyglądał kosmicznie mowa tutaj o rivendel.

Jest to kolejny serwer na, który sporo osób czekało, sam na niego czekałem, co prawda podchodzę do tych zapowiedzi z większym dystansem niż kiedyś, ale mniejsza o to, chodzi mi o coś innego.

Mpc jest portalem na którym większość osób szuka serwerów, jak i większość Team'ów reklamuje swoje serwery.

Jednak denerwujące jest jak wiele osób zachowuje się nieprofesjonalnie i nie dotrzymuje swoich obietnic odnośnie podanych dat.

Moim zdaniem powinny być wyciągnięte konsekwencje względem osób, które z nami, Userami, najzwyczajniej w świecie "lecą w chuja". Nie mówię tutaj o banowaniu takich osób, czy coś takiego tylko po prostu zabronienia reklamy tutaj serwerów, które nie dotrzymują danego słowa. Jeśli dajmy na to, serwer miał swoją zapowiedź w której była podana data z której się nie wywiązał niech potem już mają zakaz reklam tego serwera tutaj zarówno w zapowiedziach, jak i prezentacji. Niech ludzie którzy, na nas graczach nie raz zarabiają niezłą kase podchodzą serio do swoich obietnic. Możliwość takich konsekwencji wydaje mi się, że spowoduje większy profesjonalizm Team'ów serwerów prywatnych.

P.S. Na hejty typu:"Jak jesteś taki mądry sam postaw serwer" odpowiadam, że nie potrafię więc ich nie stawiam, ale jeśli ktoś chce na innych zarobić niech robi swoją robotę dobrze.

Opublikowano

Mi nie chodzi tylko i wyłącznie o ten serwer, bo dosłownie 10% serwerów startuje w terminie.

Pewnie zaraz się okaże, że nie można takiej dyskusji prowadzić w tym dziale i zamkną dlatego mam prośbe do modka, który będzie zamykał, niech powie gdzie można zakładać taki temat:)

Opublikowano

Mi nie chodzi tylko i wyłącznie o ten serwer, bo dosłownie 10% serwerów startuje w terminie.

Pewnie zaraz się okaże, że nie można takiej dyskusji prowadzić w tym dziale i zamkną dlatego mam prośbe do modka, który będzie zamykał, niech powie gdzie można zakładać taki temat:)

Grubo ponad 10%. Uwierz mi...

Moim zdaniem powinny być wyciągnięte konsekwencje względem osób, które z nami, Userami, najzwyczajniej w świecie "lecą w chuja".

Nic z Tym nie zrobisz. Tak bylo jest i bedzie. Trzeba z tym zyc...

Opublikowano

Według mnie pomysł bezsenowny i nie przemyślany, bo administracja nie robi na złość graczą, że nie startuje, tylko często są nieprzewidziane kompletnie problemy, na które czasem nie ma wpływu administracja i to psuje daty startów. Zastanów się nad tym.

UnStoppable / Arkitev

11096643_1585863995002435_18833699738652

Opublikowano

Spokojnie , jeszcze tylko 1912712512452 razy przełożą start , w 2050 może wejdziemy na ten serwer.

Prosta matematyka , przełożyć serwer do 2050 roku mogą jedynie 13879 razy :)

www.tanashi.pl

Opublikowano

Moim zdaniem za serwery niestety biorą się ci mniej doświadczeni programiści, co jest w pewnym stopniu powodem padania serwerów.

Nie każdy taki człowiek potrafi sprawdzić dostępność ewentualnych 'dziur' w stronie www, poprawnie skonfigurować system lub po prostu stawia channel na 1 instancji, co powoduje ich wywalanie co kilkadziesiąt/set minut :D

Nie mówię w tym momencie o rivendel, gdyż z tego co mi wiadomo ten serwer stał już wcześniej i działał. Tu raczej bym stawiał na na co innego :)

Niestety nie wszyscy są idealni. My też mieliśmy małe problemy ze startem (ddosy na stronę i problemy z fast ftp xD)

Życzę powodzenia na starcie wszystkim nowym serwerom i taka mała rada dla Was, założycieli - nie szukajcie wrogów. To jedynie może Wam zaszkodzić.

@Dracus29

brawo :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Ty akurat to umiesz Even :D

Ale taka mała porada nie dawaj takich cen w is :D

Ja wiem że serwer kosztuje ale poszukaj innych sposobów ;P

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Mnie start serwera a raczej jego nie start ani nie ziębi ani nie grzeje.

Czemu tak jest?

Mam dobrą jak również dobrze zgraną ekipę, z którą miło spędzam czas na ts.

Czy jest serwer czy go nie ma dobrze się bawimy.

Serwery są po to aby dodatkowo się pobawić.

Start serwera czy też jego upadek jest w granicy mojej obojętności.

Pozdrawiam Gildię HiddenPower <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...