Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Sandbox (pisakownica)

TheDominik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

02877297736241260050.png

Program Sandbox jest programem, który pozwala nam otwierać wybrane programy w izolowanym środowisku, dzięki czemu nie mogą one dokonać żadnych zmian w chronionym systemie a wszystkie te zmiany można w łatwy sposób cofnąć wystarczy skasować, wyczyścić piaskownicę. Piaskownica pozwala nam korzystać z dwóch wersji tego programu płatnej a także darmowej działa na systemach zarówno 64 bitowych jaki i 32bitowych. Bez problemu można instalować z innymi antywirusami i tym podobnymi rzeczami do ochrony komputera. Z wersji darmowej możemy korzystać przez całe życie lecz po 30 dniach program pokazuje nam okienko,którego celem jest zachęcanie nas do kupna programu.

Zalety i funkcje programu:

Dla gracza te bardziej przydatne :

- Jednym z nich jest otwieranie dwóch launcherów gier np,

http://www.mpcforum.pl/topic/603489-tutorialjak-uruchomic-2-launchery-dla-2-graczy-inny-e-mail-na-1-pc/

- jednak dwa klienty gier to nie jedyne rozwiązanie do, którego możemy go użyć dzięki temu możemy obejść rożne limity czitów do metina np, m2bob.eu po prostu nadajemy prawa administratora piaskownicy robimy dwa konta w serwisie i otwieramy dwa razy program m2bob i mamy cztery metiny czyli premium za darmo :)

-czasami antywirusy nie pozwalają nam otwierać rożnych botów do gier kasują je dzięki temu możemy tymczasowo wyłączyć antywirusa i wciąż mieć chroniony system przed tymi czitami, bez zmartwień

W wielu domach dzieci korzystając z komputerów rodziców, które są potrzebne im do pracy pobierają różnego typu świństwa wirusy i tym podobne co często skutkuje utratą ważnych informacji, długa naprawą komputera w serwisach program może was rodziców przed tym ochronić sposobami ochrony przed sandbox jest między innymi :

a) zapobiegnięcie zniszczenia systemu po zainstalowaniu jakiegoś programu

b)bezpieczna skrzynka podczowa

c)zwiększona prywatność podczas serfowania po internecie nic nie zostaje poza piaskownica

d)uruchamianie przeglądarek internetowych pod ochrona piaskownicy, dzięki czemu każe pobrane programy jakie zagrażają naszemu systemowi są odizolowane w piaskownicy

e) sprawdzanie czy pobrane programy są tymi programami jakich szukaliśmy wiele razy na różnego typu serwisach są znane programy z podejrzanie maja objętością bez skanu mogą to być potencjalnie szkodliwe rzeczy dzięki naszemu programowi otwieramy je w izolacji przez co nie uszkodzą naszego systemu jeśli są wirusami

f ) nie obciąża komputera

g) mała waga programu

Oczywiście to nie są jedyne zalety tego programu jest ich wiele wiecej, ale to ja nie mam pomysłów jednym słowem zachęcam do pobierania i testowania programu. Bezpieczeństwo naszego systemu to podstawa.

Program współpracuje z różnego typu programami takimi jak antywirusy, firewolle.

Ważne linki:

Strona producenta

http://www.sandboxie.com/

Dla leniwych:

pobierz

http://www.sandboxie.com/index.php?DownloadSandboxie

skan

https://www.virustotal.com/file/9c2588a7fe0f2f86dfbebbc495af80e662607c6f3af5d757742f04dd68ec183c/analysis/1347811486/

Jak otworzyć program w piaskownicy:

1. Klikamy PPM i wybieramy opcje run sandboxed.

post-383011-0-43593500-1347818371.png

2. Wybieramy w jakiej piaskownicy chcemy otworzyć program jeśli niedawno zainstalowaliśmy piaskownicę będziemy mieli tylko jedna ja mam dwie ponieważ utworzyłem drugą (jak utworzyć druga piaskownie to proste wybieramy w zakładkach programu Piaskownica-Utwórz nowa piaskownice) ja wybrałem swoja własna klikamy OK

post-383011-0-70958500-1347818597.png

3. Jeśli pośiadamy piaskownicę więcej niż 30 dni pojawia nam się takie okno należy poczekać 5sekund i kliknąć przycisk u doły ten, który jest na obrazku najechany myszką i program zostaje uruchamiany.

post-383011-0-79655500-1347818962_thumb.png

Programy w jakich wbudowana jest piaskownica:

Mi się nie przyda bo COMODO Antivirus którego używam ma wbudowanego sandboxa :)

Ale mimo wszystko dobre, że są takie programy :)

Avast jeszcze ma sandboxa

Czy ten program pozwala jakoś monitorować co robi program w sandboxsie

Programy z jakimi piaskownica nie funkcjonuje:

Trusteer Rapport

Nuance OmniPage

Drukarki Canon, Canon Easy-WebPrint

Task Manager AnVir

AppGuard

Uniwersalny sterownik druku HP

ITEKSOFT eDocPrinter PDF

NewSoftware jego wersję Folder Lock 6

McAfee VirusScan Enterprise 8.7

Naomi Web Filter

Webroot AntiSpyware Corporate Edition

PC Tools Spyware Doctor wersja 7

Prevx SafeOnline

PunkBuster

Sticky Password

SnagIt

Visiblebody

ZoneAlarm Internet Security Suite 8 Version

Ode mnie :

Programu używam od roku nie napotkałem z nim żadnych trudności podczas odpalania różnych programów, wyskakuje czasami kilka komunikatów wystarczy je ukryć. Jeśli napotkasz jakieś problemy z piaskownica zapraszam na PW. Jest to mój pierwszy tut przepraszam za uboga grafikę, ale po prostu się na tym nie znam gimpach i tym podobnych sprawach.

Opublikowano

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

o stary przyda się do odpalenia 2 x cabalów, dzięki ;*

ni ma za co

a o tym nie widziałem pozwolisz, ze dodam tego programa do tut'a ?
Opublikowano

Program się przyda. Ale :

-Zrobione na odwal się.

-Błędy ortograficzne oraz interpunkcyjne.

-Estetyka leży.

Wręcz zniechęcił byś mnie gdybym nie wiedział do czego ten program jest.

Opublikowano

Program się przyda. Ale :

-Zrobione na odwal się.

-Błędy ortograficzne oraz interpunkcyjne.

-Estetyka leży.

Wręcz zniechęcił byś mnie gdybym nie wiedział do czego ten program jest.

;) szkoda, że ten kto wymyślał regulamin nie dodał punktu bierzesz udział w konkursie nie oceniaj pracy drugiego użytkownika a poza tym mógłbyś naprowadzić mnie na te błędy ortograficzne chętnie poprawie a interpunkcja mnie w szkole nie obowiązuje więc miej pretensje do poradni

Avast jeszcze ma sandboxa

Czy ten program pozwala jakoś monitorować co robi program w sandboxsie

kk

Programu nie znam, ale wydaję się dość przyjemny :)

Mam wadę wzroku, jak wielkość użytkowników tego forum i na prawdę źle się czyta ten tekst, bo nie jest przystosowany on do ciemnego forum dlatego razi oczy.

Po drugie nie dodałeś żadnych ciekawostek, histori itp. Moim zdaniem ważne jest też dodanie własnej grafiki (np. napisy).

dodałem ciekawostki na przykład obejście blokady m2boba, odpalanie dwóch klientów
Opublikowano

Programu nie znam, ale wydaję się dość przyjemny :)

Mam wadę wzroku, jak wielkość użytkowników tego forum i na prawdę źle się czyta ten tekst, bo nie jest przystosowany on do ciemnego forum dlatego razi oczy.

Po drugie nie dodałeś żadnych ciekawostek, histori itp. Moim zdaniem ważne jest też dodanie własnej grafiki (np. napisy).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...