Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

USERNODE.NET - Składowy serwer shellowy

arh

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Witam,

Ostatnio zauważyłem, że sporo darmowych "shellowni" zniknęło.

Chciałbym zapytać Was, użytkowników mpcforum czy byłby ktoś chętny na składkowe konto shell?

Już tłumaczę. Składka wynosiła byłaby zależna od kosztów serwera i osób uczestniczących w projekcie, lecz myślę że nie przekroczyła by 5zł miesięcznie.

Tak jak wcześniej wspomniałem, wszystko jest zależne od serwera. Jeśli byłby dość mocny, to można sobie pozwolić na bazę danych mysql, może na serwer głosowy, a może nawet serwer gry?

Ostatni temat został usunięty ponieważ "pokazujemy zrealizowane projekty", chociaż nic takiego w regulaminie działu nie doczytałem, no ale nevermind.

Podsumowując, mamy:

- domenę

- skonfigurowanego vpsa

- usługi: mysql, dns, httpd

- serwer pod backup.

Opublikowano

wytłumacz mi co to jest to Shellownia ;D

Wybacz, zielony jestem i chętny do pomocy. Max do wydania na miesiąc to 20zł.

skpUo.png

Rekrut
Opublikowano

Shellownia to dość pospolita nazwa. Bardziej oficjalnie można nazwać to hostingiem ssh, albo deweloperskim.

Prosto tłumacząc, to taki vps tylko bez dostępu do roota i z pewnymi ograniczeniami.

Tak jak wspomniałem wcześniej, na serwerze jest serwer baz danych, jest serwer www, serwer dns, jest rutorrent.

Dzięki temu możesz postawić bloga, forum, gre, ściągać torrenty, odpalać skrypty napisane w bashu/perlu/ruby, ircować, mieć gg 24/7, trzymać tam kopie swoich dokumentów, a nawet korzystać z szyfrowanego połaczenia vpn. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...