Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Wysoki ping

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Za pewne po nazwie tematu już wnioskujecie, że mam problem z ping'iem w BF'ie. Mój dostawca to iPlus(brak poprowadzonej linii po ulicy). Problem jest taki, że mój ping biega w okolicach 80-110. Skaczę jak cholera, a ja nie wiem jak temu zaradzić. Oczywiście strasznie to niszczy moją rozgrywkę, no a dla wszystkich. Nie mam żadnych anty, typu Avast itd., zapora jest off, gg i skype off, przeglądarka off. Czy jest jakaś możliwość zmniejszenia tego pingu? (Mam jakąś awarię z speedtest więc napiszę wyniki: Ping: 75 ms/s, Prędkość pobierania: 5,20 mb/s, prędkość wysyłania 1,23 mb/s)

Opublikowano

Wyłącz wszystkie programy korzystające z sieci, razem z przeglądarką.

Nie mam żadnych anty, typu Avast itd., zapora jest off, gg i skype off, przeglądarka off
Opublikowano

Hmm, moze wbijasz na takie serwery?

na battlelogu po prawej stronie jest ping serwera - jezeli przekracza 70 (chociaz i tak jest wtedy zielony) to nie warto wbijac.

Serwery sa ulozone w kolejnosci (od gory) od najwiekszego ping'u do najnizszego, wiec zawsze wchodz na ktorys z tych na dole strony.

Opublikowano

Takie pytanie, bo skoro grasz w multi, i masz wyłączoną przeglądarkę, to Ci nie nabija punktów xD

Ymm, to niestety, ale się mylisz.

Hmm, moze wbijasz na takie serwery?

na battlelogu po prawej stronie jest ping serwera - jezeli przekracza 70 (chociaz i tak jest wtedy zielony) to nie warto wbijac.

Serwery sa ulozone w kolejnosci (od gory) od najwiekszego ping'u do najnizszego, wiec zawsze wchodz na ktorys z tych na dole strony.

No okej, ale u mnie serwery, które mają maksymalny zasięg mają zawsze ping 75 - 70, inne po 3 kreski ping 100-120.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...