Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Morgana vs Kassadin

KubeN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1.png

Postacie: Morgana vs Kassadin

Zależy mi na: dobrym DMG, dobrej wytrzymałość/mobilności (by postać nie padała co chwilę)

Dodatkowe informacje: Co sądzicie jeszcze o Viktorze bo nad nim też myślę ? Proszę o podanie +/- do postaci .

Opublikowano

Morgana stun w ulti + dobry DMG + tarcza pochłaniająca AP + Mega combo

Kassadin ulti z małym cooldownem ale nie najlepszej jakości

Zdecydowanie morgana ogarnij combo morgany (klatka + plamka + ultak) = smierć gwarantowana

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jeśli pytanie dotyczy normali to zdecydowanie morgana, kassadin ciężki do ogarnięcia na takim poziomie, aby dużo robić a mało ginąć. Jeśli pytanie dotyczy rankedów do na Nord America morgana nie pograsz sobie, praktycznie każda gra i morgana zbanowana ;x

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Kassadin banowany na rankedach ze względu na jego mobilność, morgana też często banowana. Polecam kassadina od 6 lvl praktycznie zawsze uciekniesz, silence, slow. Morgana kosztuje tylko 1.3k więc polecam kupić kassadina a potem dozbierac na morgane

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Kassadyna na wyższym ELO się nie banuje bo dostanie jakiegoś Talona albo ogarniętego Ryze/Fizza i sobie może pouciekać jak dostanie slowa milion procent na milion sekund.. Morgana perma ban na rankedach więc tylko normale, Kassadin fajna kontra na większość AP Carry.

Opublikowano

Sam myślę nad zakupem którejś z tych postaci. Nie powiem, iż bardziej podoba mi się Kassadin, ale przydatniejszy do TF będzie Morgana .

Opublikowano

Bierz Vika pograsz na zwykłych i rankedach chyba nigdy nie jest banowany ;)

+Obszarowy stun

+Pro ulti

+Laserek

+pasyw + red hex i kosisz :)

Jak nie Vika to morgane :P

Opublikowano

Polecam Viktoriałkę.

Jest na prawdę ostry.

Kupujesz Czerwony Hex, i masz super DMG z laserka, tyle że może dla cb być trudne wycelowanie z niego, ale to kwestia 1-2gier.

Ulti to gwarantowane dobicie np. zamiast ignite. A to +ignite? nie chcę o tym nawet gadać. Dobicie murowane.

Ta chmurka do tf też dobra.

Escape system też w sumie jakiś.

Z Q sobie dajesz tarcze+rylai to jeszcze o zamrozisz.

Gdy widzisz, że jest blisko ciebie strzalasz z W i go slowasz, a potem stunisz i już uciekłeś.

Jestem za Viktoriałkę, a jak nie on, to KaszkaDinka.

Kapi757_eune_92_3_nozg.png

Opublikowano

Jeśli pytanie dotyczy normali to zdecydowanie morgana, kassadin ciężki do ogarnięcia na takim poziomie, aby dużo robić a mało ginąć. Jeśli pytanie dotyczy rankedów do na Nord America morgana nie pograsz sobie, praktycznie każda gra i morgana zbanowana ;x

Jo, akurat na NA Morgana jest najrzadziej banowana (25%gier)

Na nordic east 96% gier -_-

Opublikowano

Kassadin banowany na rankedach ze względu na jego mobilność, morgana też często banowana. Polecam kassadina od 6 lvl praktycznie zawsze uciekniesz, silence, slow. Morgana kosztuje tylko 1.3k więc polecam kupić kassadina a potem dozbierac na morgane

Kassadina już malo kto banuje, chyba ,że w elo hell. Zbyt łatwo go skontrować, żeby był 100% kandydatem do bana.

Morgana, ulti wygrywające TF, Snare, Aoe dmg z plamy, tarcza doskonała na mida, łatwo nią wykręcić perfect CS. Jeden minus morgany, jeśli nie jest zbanowana, to 99% first pick.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...