Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak coś szybko sprzedać ?

tureter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Jest to TuT z moich doświadczeń w sprzedaży "międzynarodowej" a więc

1.Nazwa sklepu

Nazwa sklepu daje bardzo dużo sklepy o nazwie "whdjahwjdk" nie są często odwiedzane.

jeśli masz 1 item np RIBka +9 i chcesz go szybko opchnąć za 200kk nazywasz sklep np "RIB +9 100kk 5b"

nawet jeśli będzie kosztował 200 kk i nie będzie miał tych 5 bonów ktoś kto chce kupić RIBa zastanowi się nad nim

lub przynajmniej zaglądnie to jest pewne ;)

Często odwiedzane są też sklepiki o nazwie tzw. Spacji czyli " "

bo nigdy nie wiadomo co tam się może mieścić, a wiadomo każdy jakiś stopień ciekawości w sobie ma

i powinien tam zajrzeć :)

2.Miejsce sklepu

Miejsce również odgrywa ważną rolę dlatego też przy sprzedaży danego itemu trzeba wybrać

odpowiednie miejsce do sprzedaży np.

-Ulepszacze - koło kowala.

-Iteamki które chcemy zostawić na noc - Strefa No-PvP !

-Jeśli chcemy coś kupić czyli nasza nazwa sklepu to np "kupie Stal+6" najlepiej koło Dozorcy aby nasz sklep był widziany.

3.Wygląd sklepu

Przed otworzeniem sklepu najlepiej włącz skill lub nałóż buffky twój sklep będzie się wyróżniał

i gwarantuje ze prawie każdy do Ciebie zajrzy bo widzi, że sklep "świeżo" otwarty ;)

4.Koniec handlu

Zanim zamkniesz sklep zacznij odliczanie np. od 10 do 0 wtedy większość osób podbiegnie do Ciebie

aby zobaczyć co masz do zaoferowania :)

Mam nadzieje, że komuś się przyda !

Miłego handlowania !!! :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nikt nie jest tępy żeby nie wiedział gdzie ma sobie sklep otworzyć a tym bardziej nazwać. Nawet pracy wyżej nie nazwałabym informacją. lecz na siłę wyciągniętymi wypocinami w celu fałszywego udowodnienia, że niby udzielasz się w dziale.

sygnaturkaq.png

Opublikowano

Nikt nie jest tępy żeby nie wiedział gdzie ma sobie sklep otworzyć a tym bardziej nazwać. Nawet pracy wyżej nie nazwałabym informacją. lecz na siłę wyciągniętymi wypocinami w celu fałszywego udowodnienia, że niby udzielasz się w dziale.

patrząc na twojego TuT-a widzę g*wno owinięte w piekny papierek ;)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nie no... W dziale Metin2 juz nie ma jakich tutow pisac bo juz wszystko jest napisane

W ogole nie przydatne, nie ma takich idiotow by nie potrafili sellac itemow ^^ a kazdy jak kazdy napisze co chce i tego nikt nie zmieni

A tylko moga sie domyslec zeby napisac w nazwie klamsto po ktorym bedzie kazdy zagladal do sklepu

Opublikowano

Nic nadzwyczajnego tutaj nie ma.

Ja tam wystawiam shop o nazwie nickSHOP1, nickSHOP2 i schodzi.

Wystawiam w srodku m1, obok straznika, czasami obok depo.

Opublikowano

tureter

jeśli twoja wypowiedź kieruje się do Mnie to grzeczniej bo 15 lat jak Ty ja nie mam, lecz o wiele więcej.

W przeciwieństwie do Ciebie mam kulturę i nie obrażam nikogo, wyraziłam owszem krytykę ale nie w tak bezczelny sposób jak Ty. Pisz poradnik tak jak Ja to pogadamy bo jak na razie nie udowodniłeś rzekomej swojej wyższości którą próbowałeś wyżej wymusić, że jesteś lepszy.

sygnaturkaq.png

Opublikowano

tureter

jeśli twoja wypowiedź kieruje się do Mnie to grzeczniej bo 15 lat jak Ty ja nie mam, lecz o wiele więcej.

W przeciwieństwie do Ciebie mam kulturę i nie obrażam nikogo, wyraziłam owszem krytykę ale nie w tak bezczelny sposób jak Ty. Pisz poradnik tak jak Ja to pogadamy bo jak na razie nie udowodniłeś rzekomej swojej wyższości którą próbowałeś wyżej wymusić, że jesteś lepszy.

już cie poznałem człowiecze marny ;) wszystko owijasz w ładny papierek tak jak już mówiłem.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

już cie poznałem człowiecze marny ;) wszystko owijasz w ładny papierek tak jak już mówiłem.

Nie wydaje mi się dziecko, że Mnie znasz. Tak jak wspomniałam udowodnij, że piszesz lepiej a nie kogoś obrażasz. Nie masz kultury to po prostu tu nie przebywaj. Ja Tobie nie ubliżam i sobie nie życzę tego samego.

Wspominając jeszcze co do poradnika, zwyczajny bez sens napisany na siłę. Ale na prawdę dla ciemnych i nie pełnych umysłu ( przenośnia ) może okazać się pomocne.

sygnaturkaq.png

Opublikowano

Nie wydaje mi się dziecko, że Mnie znasz. Tak jak wspomniałam udowodnij, że piszesz lepiej a nie kogoś obrażasz. Nie masz kultury to po prostu tu nie przebywaj. Ja Tobie nie ubliżam i sobie nie życzę tego samego.

Wspominając jeszcze co do poradnika, zwyczajny bez sens napisany na siłę. Ale na prawdę dla ciemnych i nie pełnych umysłu ( przenośnia ) może okazać się pomocne.

To miło, że nazywasz mnie dzieckiem ;) chciałbym oj chciałbym ;)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

dobra bez spiny panowie , to tylko TuTorial .

Co do poradnika to malo przydatny bo przewaznie kazdy wie gdzie postawic sklep a nazwa nie jest az tak wazna . Chociaz bardziej zacheci Rib 9 5b anizeli wqljtoqjt .. pozdrawiam

Opublikowano

Takie cos to chyba kazdy sam umie wymyslec :D

Nie bój się, Ci co dopiero zaczynają przygodę z metinem tego nie będą wiedzieć. Być może im to się przyda :)

jeśli masz 1 item np RIBka +9 i chcesz go szybko opchnąć za 200kk nazywasz sklep np "RIB +9 100kk 5b"

nawet jeśli będzie kosztował 200 kk i nie będzie miał tych 5 bonów ktoś kto chce kupić RIBa zastanowi się nad nim

lub przynajmniej zaglądnie to jest pewne ;)

Ja bym nie kupił wtedy, nie lubie jak ktoś oszukuje, więc nie na każdego to działa :)

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...