Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Flagi i LWC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwa problemy

1.Założyłem flagę mob-spawning denny na cuboida całej mapy 100.000 kratek od spawnu w każdą stronę ale chcę mieć tylko kawałek terenu gdzie spawnowały by się świnki jak to zrobić nie działa mi jak założę nowego cuboida i dam mob-spawning allow

Czy jest na to jakiś sposób?

2.Mam skrzynkę na spawnie i chcę by był dostępna dla każdego ale jak wpisze cremove nie działa tak samo się dzieje gdzy dam

cpublic

Jak ją odblokować poprawnie? Skrzynka leży na cuboidzie mapy jeśli to ma jakieś znaczenie

Cześć...

Opublikowano

1. Sprubój tak

a) Jak już zrobisz cuboida na cuboidzie to :

/rg setparent

a później daj flagę i zobacz czy działa :]

B) Lub daj jakegoś warpa za cuboidem stwórz tam cuboid i tam mogą się moby spawnować ! :D

2.Ponieważ ona jest na cuboidzie i ona nadal jest zablokowana ze względu na cuboid :]

(tylko enderchest działa na cuboidzie)

Opublikowano

2. W LWC ustaw, aby nie był kompatybilny z WG.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Mam jeden problem co do spawnu działa mi i jest fajnie ale nie wiem jak zrobić zeby LWC nie był kompatybilny z WG. A Ender Chest nie wchodzi w grze ponieważ serw jest na 1.2.5 bo to to nie dedyk a gram na nim tylko z kilkoma znajomymi i z tymi pluginami co teraz mamy na 1.2.5 o wiele mniej lagoje niż na 1..3.2 z mniejszą ilością pluginów

Cześć...

Opublikowano

Wgraj ptweaks to bardzo dobry zabujca lagów :D, a co do skrzynki z lwc to może zrób ją WE, ale nie wiem czy to cos da bo w koncu jest cub, może jest jakas flaga do tego.

dXfeL97.png

Opublikowano

A ten plugin to rzeczywiście pomoże mi z lagami na 1.3.2 non dedyk?

Nie jestem pewien, ale wiem jedno to bardzo dobry plugin na lagi. Kolega dzięki niemu zwiększyl ilosc slotow do 40, mial 6 map i okolo 30 pluginow i przy pełnym serwerze lagi byly nie odczuwalne. Sam też zainstalowałem ten plugin własnie dzis i jest znacznie lepiej. Podaj liste swoich pluginów moze ci pomoge, troche sie znam. Zmniejszymi ci lagi :D

dXfeL97.png

Opublikowano

Juz podaje

Sa to raczej podstawowe no ale:

LWC

PreemissionEx

Automsssage

WorldEdit

WorldGuard

Essentials

Iconnomy

ChestShop

AuthMe

SimpleRegionMarket

MultiWorld ( tylko 1 mapa surowcowa)

no i teraz

Ptweaks

1.2.5 ale dziś może spawdze jak będzie to wszystko działało na 1.3.2

A no i slotów 5 ale dlatego że więcej nie potrzeba

Cześć...

Opublikowano

W sumie to same niezbędne pluginy prócz automessage. MultiWorld można zastąpic multiversem. Ale nie ma sie co dziwic 5 slotów to pewnie 500mb ramu,a tyle pluginów na tak malej ilosci ramu to lagi i tu nic sie nie da zrobic, chyba ze uniesz wszystkie iconomy, shopy itp, a jak nie to zostaje 1.2.5 :) Napisz czy ptweaks cos pomógł.

dXfeL97.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...