Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Katarina vs Akali

mateusz6-9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akali ma energię, natomiast Kata opiera się na cooldownach, Kata wyborne Ulti, którym może pyknąć Triple, Kata na początku papierowa ale jak się nafeeduje to ciśnie każdego

:] Także ja polecam Katarinę

Opublikowano

Akali raczej nie warto.

Katarina po reworku jest całkiem mocna. Posiada bardzo duży dmg. Niestety ulti strasznie łatwo przerwać i wtedy już raczej dużo nie zdziałamy. Na linii nie radzi sobie najgorzej, chociaż z niektórymi postaciami może mieć problem. No i jest strasznie snowballowa.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Katarina !

Super łatwa farma, pasyw, dzięki któremu w tf mamy cały czas skille, ja na midzie jeszcze nigdy nie przegrałem :D Dojście, ucieczka, najlepsze jest w niej to, jak łatwo jest nią teraz farmić ! Q skill + W i cała fala creepow twoja, nie musisz mieć nawet killi, bo nadrabiasz farmą, ja sam miałem w 20 minucie prawie 300 creepow .

Jak grasz na midzie możesz łatwo gankować inne linie, by im pomoc i zgarnąć killa. Polecam !

Opublikowano

Katarina jest moim mainem i ci cos powiem. Jest zajebista. Gralem kat juz z 200 gier i nigdy mi sie nie nudzi. Polecam :)

Zobacz sobie tez kanal tiensi no akuma albo stream scarry, jak carruja tym epickim champem. Peace

;)

Opublikowano

Oczywiście, że akali ze względu na bańke. Mało osób kupuje oracle, a jak już ma to zazwyczaj jest focusowany :D. Ma super dmg, nie ma szans przed nią uciec ze względu na ulti, świetna passywka, energia zamiast many. Co do katy, to albo carrujesz gre, albo feedujesz, akali zawsze podłapiesz przynajmniej te 2/3 kille i już sieje zamęt. Kata ma flash w skilly ale na cd ( o tyle ma łatwiej, że na swoim teamie, swoim stworze może to użyć, łatwiej z escape), akali z bańką w jungli świetnie się ucieka. Polecam w 100% akali, bo nie zależnie od tego, czy jesteś feednięty, czy nie i tak masz mocny burst.

Opublikowano

tak jak @Up polecam akali - można budować i ad i ap / zadaje chore diemdżi im można nią robić akcje w stylu "GO NINJA !"

Opublikowano

2@up tak, na 1000 elo malo ludzi ma oracle. A jak tank kupi oracla to tez go chcesz focusowac? I akali i kata maja bardzo dobre mid game, ale w tf katarina zrobi wiecej. Gadam o euw, bo na eune i tak wszyscy focusuja tanki :D

;)

Opublikowano

Zdecydowanie Akali poniewaz...

Katarina na poczatku ma spore cd i Akali wrecz niszczy ja tylko z q, e a pozniej wystrczy odskoczyc od katy na ulcie i ja dobic...

Wez Akali ogarnij ja i bedziesz wymiatal.

Pozdrawiam Madziaa

Opublikowano

Akali zdecydowanie dobry ultak oraz escape ,a katariny ulti jest pr0 lecz stun i po ulti ;) dlatego też polecam akali.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Wydaje mi się (tak troszeczkę) że Kata jest lekko papierowa ? ;/

Chce sobie kupić Akali i ją polecam kiedyś już nią grałem w rotacji i mi się spodobała dobra postać , zresztą obie są dobre ale ja bardziej wole Akali

Bez_nazwy-3QA3Ls.png

By IndienPz

Opublikowano

Na katarine jeden stun/lub jakieś przyciągniecie/odrzucenie i ded'a bo ulti zada 0 dmg i tyle na ten temat.

Bierz akali ostro nakurwia salta !

+3 stacki na ulcie <3

+Q 2x dmg

+W stajesz się nie widoczny przeciwnicy którzy w to wejdą dostają slow'a dobre do escape

+E AoE dmg

Gram aktualnie na

Nick :

Klasa :

Poziom :

Królestwo : Jinno

Opublikowano

Hehe, mi się wydaję, ze na rankedach bardziej przydatna jest akali. Katarinę dość łatwo skontrować, a akali już nie.

Akali :

+ pasywka :)

+ chmurka, spowalnia wrogów i dodaje nam ataku/obrony

+ przyjemnie się farmi

+ ulti, które świetnie się przydaje do dobijania/uciekania

- nie, nie ma minusów :)

Opublikowano

Z wygladu atakow bardziej mi sie podoba kata ale wiecej osob widze woli akali. Prosze o napisanie w punktach 1 Ktora lepsza na 1vs1 2 early, 3 late 4 mocniejszy dmg i 5 dluzej pozyje?

Opublikowano

Moge poprosic o te punkty xD jak nie to napiszcie jaka jest wedlug was najlepsza postac bo bd kupywal rp wiec chyba kupie bohatera ale ni wiem jakiego, co sadzicie o ezraelu?

Opublikowano

W lolu nie ma najlepszej postaci, wszystkie są dobre na swój sposób.

Ezreal dobrze ogarnięty ładnie carruje gry, w późniejszych fazach gry przydatny pasyw, globalne ulti. Raczej nie pożałujesz jak go kupisz, chociaż jest papierowy .

League of Legends

Opublikowano

Akali :) Tez mialem dylemat bo mialem kupic albo kate albo akali i sie ciesze ze kupilem akali bo jest to jeden z moich mainów ;) Mocny bust, slow / ucieczka z bańki, 3 ładunki ulti = miazga totalna, + po trafieniu w target z Q zadajesz mocniejsze dmg z basic attack to juz wgl jest miazga.. Akali zrobilem swoja pierwsza pente wiec mam do niej straszny sentyment :*

- 1vs1 lepsza akali ze wzgledu na bańke w ktorej mozesz sie schowac, ulti ma dosyc duzy zasieg wiec mozna latwo dogonic uciekajacego wroga

- early ? wbijasz 6 lvl czekasz 20 sekund, masz 3 ladunki ulti i robisz rozpierduche ;p

- late ? gdy masz te 3-4 kille jestes juz maszyna do zabijania

- Dmg maja raczej dosyc podobne ale burst akali jest prze kozacki

- akali ma lepsze survi poniewaz ma własnie tą bańke ;>

Opublikowano

YORICK KURWA !!! za przeproszeniem

dmg ma z kosmosu wystarczy Triforce i 5 poz Q i miazga nie ma na niego kontry na topie cisnie wszystko na topie 1 vs 3 moze wygrac a co do plusow

-hard burst

-duzy dmg z Q

-AoE slow z W :D ( zawsze jakies CC)

-ultimate klonujesz ADC i miazga TF wygrany

-pasywka ( nie wiem co daje ale przydatna xD)

-fajne skiny

-nie posiada minusow by najmniej dla mnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...