Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Jak zablokować komendę na serwerze .

Mysterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

W tym poradniku napiszę wam, jak zablokować dosłownie każdą komendę na serwerze, lub ją zmienić, bez żadnych pluginów!

Jak można to wykorzystać?

Przeglądając forum znalazłem ten temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/724400-programforce-op-132-zostan-operatorem-na-kazdym-serwerze/

Nie wiem czy to fake, czy nie, ale dzięki mojemu poradnikowi nauczymy się blokować jakiekolwiek programy tego typu.

Możemy zablokować komendę /plugin, dzięki czemu bez żadnych pluginów blokujemy dla wszystkich podgląd pluginów.

Możemy zmienić komendę /op, na np. /admin .

Co należy zrobić?

Najpierw należy wejść w folder z naszymi plikami serwerowymi, a następnie otwieramy jakimkolwiek programem tekstowym ( polecam notepad++ ) plik " bukkit.yml ".

Na samym końcu dopisujemy coś takiego :

aliases:
op: []
plugins: [pluginy]

Wyjaśnienie..

aliases musi być zawsze.

op, jest to komenda jaka ma zostać zamieniona na tą w klamerkach. W tym przypadku nic nie dałem w klamerkach, co oznacza, że nie można nadać op'a w grze. Tylko przez plik.

plugins, w klamerkach dałem "pluginy", tak więc komenda /plugins, zostaje zamieniona na komendę /pluginy.

Zawsze możemy dopisać dodatkową komendę do zamiany, wzorując się na tych wyżej, lub skopiować.

--------------

Praca nie jest niewiadomo jak obszerna, ale jednak udostępniłem ten sposób, który jest uniwersalny na wszystkie programy typu nadawanie op'a, dlatego proszę o mimo wszystko docenienie pracy.

Jeśli taki temat już istnieję, to proszę o pokazanie dowodu, i zamknięcie tematu. Przepraszam za problem.

Opublikowano

Nie. To zamienia komendę na taką jaką podałem. Np komendę OP zamienia na nic, więc nie będzie tej komendy. Jeśli zrobisz tak, żeby /op zamieniało na /admin, i tym samym skasujesz /op, to /op będziesz miał nową komendę /admin, która robi to samo co /op.

Opublikowano

@up

Działa na wszystko co ma 1 argument np (op) a nie /time day, ale nie polecam tłumaczyć komend bo to straszna lipa, i wg mnie ludzie którzy to tłumaczą próboją się wybić na czymś, na czym stracą ;_;

@top

Co z tego, że dodasz alias do Op, skoro można przejrzeć Aliasy komend w Essentials?

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Nie wszyscy korzystają z Essentials. Ja zablokowałem /plugins, i się z tego powodu cieszę.

Opublikowano

ładnie się kopiuje z youtube??

1356269146-U673085.png

Coming: Nieregulaminowa sygna. Max 200px.

Napiszę tylko jedno niech admin ogarnie innych modów tego forum ;)

REFRESH :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nic nie skopiowałem z YouTube, a tematu nie mam zamiaru zamykać. Poza tym wszystko jest napisane na bukkit.org Sherlocku, kto tu kopiuje?

Zanim zaczniesz cwaniaczyć, lepiej zastanów się.

Poza tym, dzięki za odświeżenie tematu.

Opublikowano

Przydatny dla niektórych graczy którzy robią swój serwer .

+ leci ;) .

ZwIIaD skąd ta pewność iż właśnie zostało to skopiowane, z yt ? .

Może parę dowodów , a potem komentowanie ^_^ .

Hah , ale nie ma co się dziwić widzę, że 55% zbierasz doskonale jeszcze trochę i możemy pożegnać się z tobą na tym forum .

Wybaczcie, że tak mocno się oburzam ,ale nie lubię bezpodstawnych hejterów właśnie takich tematów z których sami korzystają, ale i tak hejtują.

Dziękuję za uwagę .

gangnamstylen.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...