Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuję pomocy w sprawie Internetu

Shadowwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

mam w planach zakup lepszego internetu. W mojej okolicy możliwe jest podłączenie tylko neostrady do 6 mb/s. Chciałbym podpisać z nimi umowę ponieważ znam pare osób mających neostrade w mojej okolicy i mówią że się sprawdza. Poza tym jeśli chciałbym Netie która myślę jest lepszą firma to i tak muszę mieć umowę w tp na telefon ponieważ netia nie zakłada lini telefonicznych. A więc jakbym wziął neostrade i nie spełniłaby moich oczekiwań to mam już gotową linie dla netii. I tu mam pytanie co wiąże się z zerwaniem umowy. Jaka to musiałaby być umowa tzn na jaki okres czasu i co musiałbym zrobić aby odnieść jak najmniejsze straty ?

W mojej okolicy działa także internet o nazwie "Netstrada" działający także na liniach tp , czy ktoś coś wie o tym dostawcy ?

Jest także LTE w cyfrowym polsacie , proponują mi 15GB limitu , czy to dużo ?

PS Przepraszam jeśli to niewłaściwy dział na takie tematy

Opublikowano

Umowa przeważnie jest na rok/dwa, zerwanie wcześniejsze to z tego co się orientuje dość duże koszta/kary. Neostradę bierz, bo i tak nie masz wyboru. LTE się nie opłaca do PCta

Opublikowano

U mnie 15GB schodzi w 2-3dni %-) Dlatego mam TP 20MB/s (niedługo światłowód 80 mmm) i bez limitów.

Netia wypożycza od TP linie i trzeba płacić 20zł za wynajem linii.

Opublikowano

Rozumiem że nikt z powyższych nie wie co to Netstrada xD

Zapytam tak czy za zerwanie zapłacę więcej niż za utrzymanie umowy przez rok lub 2 ?

Oprócz kary można zerwać też "z ich winy" co można podać za takowy powód , brak ustalonej prędkości , częsty brak netu itp ???

Opublikowano

Zazwyczaj w regulaminie jest napisane prędkość DO 64mb/s w moim przypadku. TAk samo z tym internetem. W regulaminie mam napisane, że w ciągu tygodnia może nie być internetu przez trzy dni.

trakzsub.jpg
Opublikowano

Nie miałem styczności z Neostradą ale sądzę, że to wina złycn promocji, tych ukrytych chaczyków w regulaminie. Sieć Play ma ten sam problem. Ale to już inna sprawa.

trakzsub.jpg
Opublikowano

Powiedzcie mi szczerze czemu neostrada ma tyle negatywnych ocen w internecie na różnych forach ???

Bo są debilami, którzy biorą 10/20MB/s przy dużych zakłóceniach i się dziwią dlaczego tylko 1MB/s mają..

Opublikowano

Mam jeszcze inną opcje jaką jest podłączenie linii telefonicznej bez umowy , za 300 PLN i mogę od razu iść do netii tylko +30 PLN za utrzymanie łącza. A więc teraz pada pytanie Netia czy Neostrada ???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...