Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piłka nożna - Paraolimpiada

KPRP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie ? ode mnie szacun :)

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Mam rozumieć że oni wszyscy są ślepi? Dla mnie trochę bezsensu taka konkurenca. Gra na ślepo, co to jest... Co do paraolimpiady nic nie mam ale ta konkurencaj nie pasuje.

Opublikowano

Mam rozumieć że oni wszyscy są ślepi? Dla mnie trochę bezsensu taka konkurenca. Gra na ślepo, co to jest... Co do paraolimpiady nic nie mam ale ta konkurencaj nie pasuje.

Tak

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Każdy powinien uprawiać sport jaki mu się podoba, nie ważne czy stracił wzrok czy nogę. Sport dla Ciebie jest bezsensu, a dla Nich to sposób na chwilę ulgi i zabawy, w tym czasie może zapomnieć o tym że kiedyś stracił wzrok.

Gra na ślepo, co to jest

Ciekawe czy byś tak pisał, jakby ktoś z Twojej bliskiej rodziny stracił wzrok.

Opublikowano
Ciekawe czy byś tak pisał, jakby ktoś z Twojej bliskiej rodziny stracił wzrok.

Nie w tym sensie... Chodzi mi o to że ślepy nie powinien uprawiać sportu co nie zmienia tego że podziwiam ich ambicje i pasje.

, nie ważne czy stracił wzrok czy nogę.

No bez nogi to jednak raczej nie pogra...

Opublikowano

No bez nogi to jednak raczej nie pogra...

Zagra, pooglądaj filmiki. Takie osoby potrafią więcej niż pełnosprawni :)

Nie raz widziałem jak niepełno sprawne osoby na wózkach inwalidzkich grały w piłkę nożną czy koszykówkę.

Opublikowano

Zagra, pooglądaj filmiki. Takie osoby potrafią więcej niż pełnosprawni :)

Nie raz widziałem jak niepełno sprawne osoby na wózkach inwalidzkich grały w piłkę nożną czy koszykówkę.

Koszykówka tak, ale w nożną to trochę cięzko.

Co do tej dyscypliny to nic nie mam, ale także się dziwię jak oni grają niczego nie widząc.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Mi się wydaje że bramkarz jako jedyny widzi, no ale mogę się mylić :)

Wiecie czemu grają nawet na niezłym poziomie? - bo się starają, nie zarabiają fortuny, tego brakuje w polskich klubach.

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt

Opublikowano

W polskich klubach i sie nie staraja i nie zarabiaja fortuny ;x

Tutaj się mylisz. Jak na poziom naszej ligi to zarabiają "więcej niż fortunę"

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi się wydaje że bramkarz jako jedyny widzi, no ale mogę się mylić :)

Wiecie czemu grają nawet na niezłym poziomie? - bo się starają, nie zarabiają fortuny, tego brakuje w polskich klubach.

Dobrze Ci się wydaje... ;) Ostatnio nawet było, że Lehman(kiedyś dobry niemiecki bramkarz) chce wziąć udział właśnie w paraolimpiadzie...

Co do graczy to jestem pełen podziwu... ;)

Opublikowano

Ale kopanina. Przykro na nich patrzec.

Ty jakbyś miał przeżyć jeden dzień z opaską na oczach to pewnie byś się załatwić nie umiał i oszczany cały dzień chodził, a oni nie dość, że umieją z tym żyć to jeszcze są w to bardziej zaangażowani od niejednego piłkarza z naszej polskiej ekstraklasy... ;)

Opublikowano

Dokładnie na to patrzeć się nie da, boże jak to wygląda... Rozumiem przyjemność, pasja ale pewnych konkurencji być nie powinno

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...