Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]iPhone 5 vs. Samsung S3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam ! Chciałbym się dowiedzieć, co sądzicie o w/w telefonach. Miałem zamiar kupić s3, lecz teraz mam dylemat pomiędzy i5, i s3.

Ogólnie jestem zadowolony z obecnego i4, i słyszałem że i5 ma się o dużo nie różnić od poprzedniego modelu. Ma być lżejszy, szybszy oraz powierzchnia ma być zwiększona o te kilka cali.

Wiem, że s3 jest świetny, i ma o wiele więcej dostępnych opcji niż i5, zresztą sami wiecie jak taki android się sprawuje.

Teraz pytanie, co byście wybrali? Lepiej, kupić i5, czy s3? Opinię, komentarzy, krytyka - o to mi chodzi. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Bierz Samsunga. Jak już masz kupować Iphona to czwórkę - tańsza i niewiele gorsza od piątki. Sam mam galaxy s2 i nie moge na niego narzekać, wszystko świetnie - mimo masy aplikacji i ponad 10 gb muzyki, multum włączonych operacji tylko dwa razy mi się zwiesił (liczyłem ;D). Trójka jest jeszcze lepsza - większa i z lepszą baterią. Polecam, Piotr Fronczewski.

Opublikowano
Jak już masz kupować Iphona to czwórkę - tańsza i niewiele gorsza od piątki.

Żabejbi, tylko że ja mam iPhone 4, i się zastanawiam nad nowszym modelem, czy raczej coś nowego i brać androida. ^_^

Opublikowano

Ajć, niedoczytanie. To skoro masz IP4 to nie ma sensu kupowania nowszego telefonu. No, chyba, że chcesz mieć napis iphone 5 zamiast iphone 4 na tylnej klapie.

Opublikowano

Właśnie dlatego miałem / mam ten dylemat. Zaufać nowemu modelowi, czy jednak s3?

Na tą chwilę, jednak s3 bardziej do mnie przemawia, cóż czekam na dalsze wypowiedzi. ;)

Opublikowano

Właśnie dlatego miałem / mam ten dylemat. Zaufać nowemu modelowi, czy jednak s3?

Na tą chwilę, jednak s3 bardziej do mnie przemawia, cóż czekam na dalsze wypowiedzi. ;)

Moim zdaniem nie warto kupować i5.Nie różni się on bardzo od 4s.Jak chcesz wymieniać telefon to zaczekaj na lumie 920 bo ma być ZAJEBISTA

Opublikowano

Ja bym S3 nie brał. Jedna wielka cegła - nie poręczne, a wole telefon w kieszeni nosić. Ja tam bym wybrał I5 ;)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Do ręki wchodzi normalnie? A to ci dobre. :rotfl: Przy dość dużej objętości dłoni musiałem S3 złapać w 2 ręce, żeby korzystać z niego, chyba, że chcesz obsługiwać dolną cześć ekranu.

Nie bierz przereklamowanej S3. Jak się tnie, tak się tnie (gorzej niż na IPH3GS, gdzie tutaj są lekkie mikroprzycięcia, które nie wpływają na komfort użytkowania). To jest niezoptymalizowany Linux. (andek ma jądro linuxa). S3 mam przy sobie, bo kumpel chce żebym wgrał mu CM i go rozumiem. NA TYM ICS NIE DA SIĘ PRACOWAĆ. Mówię to jako użytkownik IPH3GS.

Opublikowano

@GreatWhite lolz, to gówno do kieszeni normalnie wchodzi? ;__;

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Bywalec
Opublikowano

Emm, jestem posiadaczem iPhone 4S oraz Samsunga Galaxy S3 to tak:

- iPhone - przemawia lepszy system, lepszy aparat i to wszystko oraz szpan "jabłuszkiem" oO.

- Samsung - cudowny ekran o prześlicznych kolorach, nieco gorszy tylni aparat [lecz przedni lepszy], szybszy, większy, dużo możliwości.

Telefon/System bez żadnych zawieszeń. Jedyny minus to wykonanie obudowy, od razu po kupnie kup ochronę na tylną klapkę ;c.

Polecam Ci Ci model wykonany przez Samsunga, najtrwalszy. Spokojnie jedną ręką go obsłużysz. [lecz posiadam długie i szczupłe palce...]

Baterie trzymają podobnie, lecz w Samsungu jest większy ekran...Wszystkie aplikacje ze Play Market chodzą znakomicie, bez żadnego błędu.

Aktualizacje przychodzą na czas, możliwości rozbudowy pamięci poprzez kartę micro SD/SDHC etc oraz wyjęcia baterii.

Pamiętaj, aby wymienić sobie kartę sim, na micro sim, która jest potrzebna jak i do Samsunga/iPhone.

Moim zdaniem bierz Samsunga potrzyma Ci dłużej przy tak rozbudowanej technologii XXI wieku.

Chyba, że zależy Ci na szpanie to już inna bajka.

@GreatWhite lolz, to gówno do kieszeni normalnie wchodzi? ;__;

Wchodzi, ale trzeba uważać, bo niefortunny traf i złamany. Ja go trzymam w swojej "torebce".

Opublikowano

706eeedc040e1e1006be66a000b4a2e6.jpg?1347613272

Ja bym został przy Iphone 5, zaoszczędź kase na coś lepszego ;)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Wyczytalem ze na iPhone 5 dziala szybciej internet, system i ze ma 2x lepszego procka niz 4S. Wpisz w google iphone 5 specyfikacje i ci wyskoczy :P

61093c6efb.png

Opublikowano

IP5 łączy się z LTE , dlatego może mieć szybszy internet. IP nie potrzebują nie wiadomo jakich procesorów, tak jak samsungi i inne telefony , gdyż ich system jest świetnie zoptymalizowany.

394591421101183179764.jpeg
Bywalec
Opublikowano
IP5 łączy się z LTE , dlatego może mieć szybszy internet. IP nie potrzebują nie wiadomo jakich procesorów, tak jak samsungi i inne telefony , gdyż ich system jest świetnie zoptymalizowany.

Oczywiście, lecz w Polsce sieci LTE są mało rozbudowane. Więc na to w ogóle nie patrz.

Opublikowano

Jak nie mieliście do czynienia z iPhone to się nie wypowiadajcie z łaski swojej... iP4s z którego teraz właśnie pisze jest znacznie lepszy od poprzednika (4). Według testów procesor jest dwukrotnie szybszy, a gpu 7-krotnie. I podczas codziennej "zabawy" tą przepaść widać. Zaś iP5 jest dwukrotnie szybszy od 4s zarówno pod względem grafiki jak i procesora. Porównywanie sgs3 do iP5 nie ma zbytnio sensu bo to smartfony z dwóch zupełnie innych półek, jeśli mogę się tak wyrazić ( o wielkość/system mi chodzi jakby ktoś nie ogarnął ). Do tego inne systemy, jak każdy wie android potrzebuje pierdyliarda gigahercow i tony ramu a i tak potrafi się przeciąć, gdzie w iOS takie rzeczy nie maja w ogóle miejsca. Sam musisz wiedzieć czego Ci naprawdę trzeba, ja od czasu przesiadki na iOS nie wyobrażam sobie innego systemu, przez kilka dni używalem sgs3, ale jednak iPhone to iPhone i naprawdę nie chodzi tu o szpanerstwo głupim jablkiem tylko wygodę użytkowania.

EMPTY :C

Opublikowano

@up. Kolego. iOS się nie zacina, bo Apple ma kupe kasy na optymalizację systemu pod jeden, jedyny konkretny hardware. A to, że Android potrafi działać na kilkunastu różnych procesorach i układach tylko dowodzi tego, który system jest lepszy...

Poza tym, fanboye Apple. Wy nie widzicie, jak wielkim hipokrytą jest ta firma? LTE było od ponad roku w smartfonach z Androidem - u nich to "innowacyjna nowość". Swój aparat zachwalają zdjęciami panoramicznymi. Ekran 4 cale nagle stał się idealny. Co nowego dodali w systemie? Nową belkę.. Na Androidzie takie coś może sobie zrobić każdy w kilka minut.

Apple pozywa każdego za tak debilne patenty jak przesuwanie palcem, a samo bezwstydnie pakuje do swojego modelu rzeczy obecne w smartfonach z Androidem od dawna i nazywa je innowacjynością.

Gratulacje, dalej im kibicujcie!

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

To chyba dobrze, że Apple potrafi stworzyć coś swojego od początku do końca ze świetną optymalizacją i długoletnim wsparciem ;) Nie krytykuję w żaden sposób androida, bo ten system ma potencjał i gdyby producenci nie stosowali głupich nakładek, które tylko spowalniają działanie wielu aplikacji i przyłożyli się bardziej do dopracowania systemu pod konkretne modele telefonów to kto wie może bym go używał, Nexusa od Google wspominam bardzo miło. No ale póki co jest jak jest, iPhone 5 we wstępnych testach już osiąga lepsze wyniki od SGS3. Nic tylko brać.

EMPTY :C

Odkrywca
Opublikowano

IP5, a jak nie to HTC ONE X, byle by z inną nakładką która nie muli.

//galaxy note 2 :D

Opublikowano

Osobiście radziłbym sgs3. (plusy to miedzy innymi dostep do google play itp).

Moja opinia jest tylko jedno strona bo nigdy iphona w łapie nie miałem.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...