Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Datagrindview to textbox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam taki problem, chce wyświetlić całą kolumnę w jednym txtboxie. DGV przy tym ciągle się przy tym aktualizuje ponieważ jest połączona z bazą danych MySQL. Jak na razie udaje mi się wyświetlić pierwszy wers z DGV. Próbowałem używać pętle itd.

Gość Pan Szymek
Opublikowano
int i = 0;
while (true)
{
try
{
txtB.Text += string.Format("{0}\n", dgv[nrKolumny, i].Value.ToString());
i++;
}
catch (Exception) { break; }
}

Opublikowano

Hmm, troszkę działa.. lecz wyświetla mi nadal jeden wers z kolumny. Up, dzięki za pomoc ale chciałem w VB ale też trochę pomogło, tylko że przy tym kodzie loopowało mi ciągle przy TextBox1.Text = String.Format("{0}\n", dgv.Columns(i).ToString). Może tak, taką drogą okrężną. Jakieś pomysły aby od razu wyświetlić kolumnę z bazy MySQL w txtboxie/richboxie? Proszę w vb.

Opublikowano

UP, trochę mi się udało to i owo, ładnie mi się już wyświetla tylko brak aktualnego odświeżania. Czyli jak coś dodam do bazy to nie odświeża w txtboxie ale w datagrindview ładnie pokazuje. Więc potrzebuje jakieś ładne lopowanie które nie zatnie mi programu.

Czekam na pomysły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...