Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Rejestracja poprzez stronę www

lolo1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym na swój jeszcze nie stworzony serwer (pliki są, strona www też) zrobić rejestrację nicków na hasło poprzez stronę www. WIdziałem kiedyś ogólnie na 2 serwerach taką możliwość, że wchodziło się na stronę www i na jednym serwerze rejestrowało się konto na forum i w grze jednocześnie, a na drugim w innej stronie. Jak można zrobić coś takiego, znajdzcie mi najłatwiejszy sposób lub też jeżeli nie ma, to jakiś tutorial z php, mysql, apache czy czegoś tam ;d Pomocnych nagradzam hojnie :)

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Okej to mnie zbliża, żebym zrobił to co chcę zrobić. Like dla ciebie i czekam na następne propozycję lub jakiś tutorial

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Zajrzałem do configa xAuth i ujrzałem coś takiego:

authurl:
   enabled: false
   url: http://localhost
   registration: false
   status: false
   groups: false
   broadcast-login: false

Wg. mojego rozumowania, trzeba by było podpiąc xAuth pod stronę i skombinować jakiś system rejestracji. Może ten z WordPress'a będzie dobry?

Opublikowano

w xauth musisz ustawią podłączenie do bazy danych. Później tworzysz plik php dzięki któremu rejestrujesz się na stronie i wysyła dane do bazy z danymi xauth. Ale lepiej takiego nie robić, będziesz miał mało graczy bo mało komu będzie się chciało rejestrować przez stronę :)

Opublikowano

Po prostu... Tworzysz bazę MySQL, podpinasz do niej xAuth, później robisz skrypt rejestracji i logowania i podpinasz go do tej samej bazy co xAuth!! Proste...

A co do tych skryptów to sobie popatrz tutaj:

algorytmy.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...