Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Historia, 2 wojna swiatowa - PROSTE.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, czy mógł by ktoś mi zrobić historie ? Nie mogę bo pisze z telefonu, bede dopiero w nocy w domu ...

Dla czego powinnismy pamietac o 2 wojnie swiatowej.

Dla czego 31 sierpien nie byl swietem solidarnosci.

Daje doladowanie za 5 zl do kazdej sieci

Edytowane przez LeeM.R
Opublikowano

1. Bo Polacy walczyli za naszą ojczyznę i po to abyśmy dziś mogli cieszyć się wolnością. Pokazali nam co oznacza prawdziwy patriotyzm i honor oraz to że jesteśmy silnym narodem który w trudnych chwilach potrafi dokonać rzeczy wielkich.

2. O Solidarności nie mam pojęcia.

Opublikowano

1. Należy pamiętać o II Wojnie Światowej z kilku powodów. Jednym z nich jest fakt, iż nasi rodacy walczyli o wolną i niepodległą Polskę, pokazywali swoją odwagę i bohaterstwo broniąc przez tydzień Westerplatte. To też pamięc o kilku milionach zabitych rodaków, sześciu latach życia w strachu, niepewnośći. Nie można zapominać o naszym wkładzie w obalenie Hitlera i oswobodzenie nas i europy z II wojny światowej.

2. 31 sierpnia 1980 JEST dniem Solidarności i Wolności dzięku Prezydentowi Wałęsie i robotnikom, których strajki doprowadziły do zwolnienia wielu skazańców, w tym więźniów politycznych. Po prostu ten dzień nie jest ustawowo wolny od szkoły czy pracy :).