Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer dla budowniczych .

MrMagnus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema .

Mam zamiar zrobić serwer creative dla budowniczych , by dostać się na serwer należało by składać podanie w temacie serwera i oczywiście ładnie budować . Na początek serwer posiadał by 20 slot i miał coś ok 2GB . I tu mam pytanie czy chcecie taki serwer czy może nie ? Od razu zaznaczę że selekcja była by dość ostra , dodam jeszcze że mogli byśmy na takim serwerze kręcić timeleapse .

Piszcie co myślicie na ten temat ;]

s4ElBud.png
Opublikowano

Najlepiej postaw w kryterium umieszczenie obrazka z budowlą wykonaną własnoręcznie. Pomoże Ci to wyłonić najlepszych. ;) Lecz wydaje mi się, że jest to pomysł ciężki do zrealizowania...

Opublikowano

@up

zdjecie mozna dodac z google, ja moglbym pograc ale tylko na weekendy jezeli chodzi o budowanie wystarczy zajrzec w moja zawartosc na mpc mam tam sporo prac wlasnych.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

@up2

Rekrutacja polegała by na zasadzie podania SS swojej budowli i 2 tygodniowego okresu próbnego na serwerze . Osoby zatwierdzone otrzymywały by rangę testowy na okres 2 tygodni (mogły by budować jedynie na jednej mapie i na wyznaczonym terenie) osoby , które przeszły by próbę otrzymywały by rangę bob z możliwością budowy wszędzie . lecz tylko na wybranej mapie . kolejne rangi otrzymywały by stopniowo Dostęp do WE lite z odpowiednim limitem dla każdej grupy .

s4ElBud.png
Opublikowano

@ref

@2 down

Oczywiście mam taki zamiar , jeśli serwer dojdzie do skutku zapewniam , że spełni najwyższe standardy itp.

s4ElBud.png
Opublikowano

Zrób może coś takiego, że MultiVerse zrobisz 2. świat, z którego nie będzie się dało wejść portalem na zwykły (tylko admin może cie tp) i tam będą mieli taki ,,okres próbny" żeby wykazać, że umieją budować ;)

A potem jak ,,zdadzą" to na zwykły, a jak nie to kaput ;)

1351969276-U240495.png

Opublikowano

@Up multiverse umie mocno lagować ;/

@Top pomysł ciężki do zrealizowania ale świat należy do odważnych :) Próbuj a może coś fajnego z tego wyjdzie.

Opublikowano

Więc tak serwer creative dobra sprawa :D Możesz zrobić takie coś jak dawny epic tak jak kolega wcześniej napisał jeden świat na okres próbny drugi dla przyjętych budowniczych . Lecz też jak by serwer miał dużą popularność , masę budowniczych to też by były lagi ...

mihcio15.png

Opublikowano

Jestem za !

Sam bym pobudował rekreacyjnie ;)

10  50  100  150  200  250  300  350  400  450  500  550  600  650  700  750  800  850  900  950  1000

Proszę Moderatorów o usunięcie %, jeżeli napisałem post, który był pomocny !

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Uwaga ! Proszę was o pisanie waszych propozycji odnośnie opisanego wyżej przez mnie serwera , co chcieli byście na nim zobaczyć czy działki dla każdego wybranego w czasie rekrutacji czy każdy buduje się gdzie chce ... Jeśli zdecydujemy się na działki jaka ma być ich wielkość 100x100 czy 150x150 a może więcej ? Piszcie wszystkie wasze propozycję na pewno każdą wezmę pod uwagę ;]

ps. Przewiduje że ok 28/30 grudnia serwer ruszy ;]

@edit :

Piszcie też propozycje pluginów , które mają być na serwerze ;]

s4ElBud.png
Opublikowano

Ja sądzę że powinny być działki z cubboidem i jak mówiłeś kto zbuduje ciekawą lub fajną budowle przechodzi do innego świata.Tam buduje się inne jeszcze ciekawsze budowle razem z innymi.A po za tym to serwer był by ciekawy. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...