Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Program do pingowania

sknurek

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Programu jako takiego nie znajdziesz, ale możesz poprosić o napisanie. Tylko to co ty chcesz zrobić jest karalne.

Opublikowano

więcej debilnych odpowiedzi juz nie padnie ? nie ma możliwości by poprzez ping kiedykolwiek spowodować zawieszenie komputera a tym bardziej serwera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Pewnie, że można zlagować serwa pingiem. Wystarczy, że co chwile będzie pingować (nie co sekundę, tylko po zakończeniu) i już będzie lagować. To samo javascript.

Opublikowano

dla nieuków, samochwał i pseudohakerów chwalących się atakami ze sami kładą serwery na łopatki pingując tylko dodam że atak należny wykonywać z setek ... ba nawet z dziesiątek tysięcy komputerów w tym samym czasie by widać było jakikolwiek wynik tego pseudo "ataku" , ruch w sieci do serwera generowany przez tylu użytkowników powoduje dopiero jego zawieszenie

jedna osoba może sobie co najwyżej swój komputer zawiesić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jeśli chodzi ci o sprawdzenie pingu to.

http://speedtest.pl

lub.

http://speedtest.net

Ale ja polecam 1 bo podaje ping aktualny np. jaki bedzie w grze,

Instaluje Skrypty skrypty za 7 lajków ;D

Pisać jbc na pw .

IP.Board wchodzi też w grę .

[Zapowiedz]Mój serwer

http://www.mpcforum.pl/topic/724671-zapowiedzelitecraftserv24hsurvival4fun/
Opublikowano

Wystarczy 1 osoba z 6 komputerami , każdy z innym dostawcą internetu... - Tyle wystarczy , żeby spingować jakąś większą stronę.

Sądzę , że do mpc nie będzie trzeba tyle...

Robem widzę jak się znasz...

Opublikowano

dziecko, więcej lat zajmuje sie informatyką, budową sieci i stawianiem serwerów niż ty masz by wiedzieć co obecnie jest największym zagrożeniem dla serwerów, 90% jakichkolwiek serwerów nawet nie zwraca uwagi na takie ataki przy ilościach mniejszych niż kilkaset tysięcy zapytań w ciągu sekundy, na tyle dobre sa aktualnie zabezpieczenia i oprogramowanie na serwerach by nie dopuścić do zablokowania serwera. atak taki ma tylko sens kiedy przepustowość łącza atakującego jest większa niż przepustowość serwera atakującego wiec wątpię by na dzień dzisiejszy ktokolwiek z pragnących wykonywać taki atak ma przynajmniej łącze większe niż 10 Mb/s bo na pewno dysponują ledwo 1 Mb/s bo ich nie stać zapłacić za większe komutowane

zresztą jak widać żaden z was nawet nie raczy się zapoznać z definicja pingu i pewnie nawet nie wie ze zablokować pakiety ICMP nie problem na dowolnym serwerze i to właśnie się robi na samym początku stawiania serwera

zresztą serwery nie stawia sie na windowsie tylko na profesjonalnym systemie opartym na unixie i coraz częściej na linuxie w wersji serwerowej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ja mówię o kilka milionów pakietów.

Dębica here :) Jeśli wiesz o czym piszę.

Hah nie wiem jakim ty sposobem się chcesz ochronić(nie grożę)^^Praktycznie mission imposible.

Opublikowano

dla nieuków, samochwał i pseudohakerów chwalących się atakami ze sami kładą serwery na łopatki pingując tylko dodam że atak należny wykonywać z setek ... ba nawet z dziesiątek tysięcy komputerów w tym samym czasie by widać było jakikolwiek wynik tego pseudo "ataku" , ruch w sieci do serwera generowany przez tylu użytkowników powoduje dopiero jego zawieszenie

jedna osoba może sobie co najwyżej swój komputer zawiesić

Święta racja poprzez cmd jak tu kilka osób się wypowiadało można tylko i wyłącznie sprawdzić czy serwer odpowiada czy nie :) do przeprowadzenia ataku UDP potrzeba konkretnych maszyn o dużej mocy co do SYN to moc nie jest tak ważna jak sam skrypt który przekieruje ruch pakietów w strone serwera x i zapcha np pierwszy lepszy otwarty port...

według mnie im mniej osób się w to bawi tym lepiej dla ogółu

Opublikowano

HAXERS GONNA HAGZ ;_; Jeżeli uda ci sie paść mój Net na 1min lub strone jakąś nawet gównianą i mi to udowodnisz to stawiam browara serio dawaj dam ci ip i mi padniesz neta chaxerze za 5groszy.

Idź kurwa pinguj 192.168.1.1 ;_;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...